• După ce Apple a lansat actualizările masive iOS 15.4 și iPadOS 15.4, unii utilizatori de iPhone și iPad din întreaga lume au raportat o problemă a bateriilor dispozitivelor lor, care păreau să se descarce mult mai rapid decât înainte.
  • Compania a emis, pe 31 martie, o actualizare intermediară numerotată iOS/iPadOS 15.4.1, care abordează și rezolvă problema destul de enervantă.
  • Chiar dacă actualizarea iOS 15.4 a venit cu o mulțime de corectări ale erorilor cunoscute, avea să devină curând evident că actualizarea a venit și cu propria problemă, și anume, problema de consum al bateriei, pe care unii utilizatori au raportat-o. 

La câteva zile după ce Apple a lansat actualizările masive iOS 15.4 și iPadOS 15.4, unii utilizatori de iPhone și iPad din întreaga lume au raportat o problemă a bateriilor dispozitivelor lor, care păreau să se descarce mult mai rapid decât înainte. Deși problema nu a afectat toate dispozitivele care rulează iOS, a fost suficient de răspândită pentru a atrage atenția Apple.

Compania a emis, pe 31 martie, o actualizare intermediară numerotată iOS/iPadOS 15.4.1, care abordează și rezolvă problema destul de enervantă.

Potrivit MacRumors, Apple a început abia recent să distribuie această actualizare, deși majoritatea utilizatorilor de iPhone și iPad ar fi trebuit să primească actualizarea până la sfârșitul zilei de 31 martie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Actualizarea la iOS și iPadOS 15.4.1 este însoțită de o notă de lansare din partea Apple. Compania detaliază câteva dintre celelalte erori pe care le-a rezolvat cu această îmbunătățire. Prima dintre aceste probleme implică dispozitivele Braille care nu mai răspund în timp ce navighează în text sau afișează o alertă. Actualizarea rezolvă, de asemenea, o altă problemă puțin cunoscută, care a afectat dispozitivele auditive realizate pentru iPhone și iPad și care puteau, uneori, să-și piardă conexiunea cu anumite aplicații terțe.

Ce s-a întâmplat cu adevărat cu iOS 15.4?

Cu doar două săptămâni în urmă, Apple a lansat o actualizare majoră pentru utilizatorii de iPhone. Aceasta a a făcut trecerea dispozitivelor la iOS 15.4. Acea actualizare a venit cu o mulțime de schimbări, inclusiv cu noua capacitate de a utiliza Face ID pentru anumite sarcini, cum ar fi autentificarea tranzacțiilor Apple Pay în timp ce purtați o mască. Aceste caracteristici însă erau disponibile doar pe iPhone 12 și pe următoarele modele. În plus, iOS 15.4 a adăugat noi emoji la tastatura emoji, care includea noi fețe și gesturi suplimentare ale mâinilor, alături de câteva noi obiecte de uz casnic.

Chiar dacă actualizarea iOS 15.4 a venit cu o mulțime de corectări ale erorilor cunoscute, avea să devină curând evident că actualizarea a venit și cu propria problemă, și anume, problema de consum al bateriei, pe care unii utilizatori au raportat-o. 

În timp ce răspundea la aceste plângeri pe rețelele de socializare, serviciul de asistență Apple a sugerat utilizatorilor să aștepte câteva zile pentru ca aplicațiile și funcțiile să se adapteze la cel mai recent software. Cu toate acestea, așteptarea nu a dat niciun rezultat pentru unii utilizatori, iar în curând a devenit evident că Apple ar avea nevoie să emită o altă actualizare pentru a rezolva problema.

Cu toate acestea, acum că actualizarea iOS 15.4.1 a sosit, nu putem decât să sperăm că aceasta nu va deschide o nouă cutie a Pandorei cu probleme încă neraportate.