- Apple reduce drastic prognozele de producție pentru căștile de realitate virtuală și augmentată Vision Pro care au fost prezentate în iunie și ar trebui să ajungă la primii clienți la început de 2024.
- Financial Times scrie că estimările de producție sunt de câteva ori mai mici decât cele inițiale, din cauza complexității gadget-ului care va costa 3.500 de dolari.
- Apple a lucrat șapte ani la căștile Vision Pro care vor fi printre cele mai sofisticate produse electronice lansate vreodată, date fiind camerele video complexe și ecranele de mare rezoluție.
Apple reduce drastic prognozele de producție pentru căștile de realitate virtuală și augmentată Vision Pro care au fost prezentate în iunie și ar trebui să ajungă la primii clienți la început de 2024. Financial Times scrie că estimările de producție sunt de câteva ori mai mici decât cele inițiale, din cauza complexității gadget-ului care va costa 3.500 de dolari.
Sursele mai spun că va exista și o variantă cu un preț mai mic, dar și acolo apar noi amânări.
Apple a lucrat șapte ani la căștile Vision Pro care vor fi printre cele mai sofisticate produse electronice lansate vreodată, date fiind camerele video complexe și ecranele de mare rezoluție.
Financial Times scrie că Luxshare, compania care va asambla terminalul, se pregătise pentru a produce aproape 400.000 de unități în 2024, dar sursele spun că Apple ar fi cerut componente pentru undeva între 130.000 și 150.000 de unități Vision Pro.
O țintă mai veche era de un milion de unități produse în primele 12 luni, țintă care nu are cum să fie atinsă.
Publicația scrie că așteptările limitate ale Apple vin mai ales din cauza complexității producerii unui gadget atât de sofisticat, unul cu multe componente scumpe care trebuie să funcționeze perfect.
Era clar încă de la prezentare că lansarea va fi un proces de durată. Căștile VR au fost anunțate în iunie și urmau să ajungă la clienți 7-8 luni mai târziu, în timp ce la multe lansări de electronice intervalul este de maxim 2-3 luni.
Prețul de vânzare, 3.500 de dolari, este mai mare decât cel comunicat de presă pe surse și va fi, fără îndoială, cel mai mare dezavantaj al acestui „VR/AR headset”. Este sigur că nu vor fi volume mari de vânzări, iar o întrebare va fi dacă mulți dezvoltatori vor dori să creeze aplicații pentru un terminal atât de scump (și cu vânzări care nu au cum să fie mari la numărul de unități).
Vor cumpăra „fanii înrăiți” Apple și așa-numiții „early adopters” , cei care vor să aibă primii diverse aparate lansate în piață.
Citește și
Cisiordania: Trei palestinieni uciși de un atac israelian cu dronă
Rezultate BAC 2023. Notele la bacalaureat vor fi publicate în cursul zilei de luni