• În Arabia Saudită sunt construite orașe în cadrul proiectului The Line
  • Valoarea totală a investiției este de 500 de miliarde de dolari
  • Proiectul este controversat, din cauza terenului unde va fi construit

O rețea de orașe inteligente a fost construită pe o distanță de 170 de kilometri. Este vorba despre proiectul The Line din Arabia Saudită, construit cu 500 de miliarde de dolari.

Rețeaua ar trebui să fie gata până în 2030. Comunitățile vor fi strâns legate prin device-uri inteligente, iar transportul între regiuni se va face cu vehicule autonome. Drumul până la o școală sau o clinică medicală nu va dura mai mult de 5 minute, promit constructorii.

The Line face parte din Saudi Vision 2030, un proiect la scară largă, menit să creeze 380.000 de locuri de muncă și să aducă 48 de miliarde de dolari la bugetul statului.

Ce ar fi dacă am construi ,,The Line”? O adevărată revoluție în viața urbană, care se va întinde pe 170 km. Va proteja natura încântătoare și va crea condiții de trai fără egal. O casă pentru toți. Bine ați venit la ,,The Line”!”, așa este descris orașul într-un video promoțional.

Însă, când ceva pare prea frumos să fie adevărat, probabil că e. Proiectul e asociat cu controversatul prinț moștenitor Mohammed bin Salman.

The Line va fi construit peste un teritoriu ocupat de tribul al-Huwaiti, astfel că oamenii din trei sate din regiune au fost evacuați. Activștii critică vărsarea de sânge provocată de liderul saudit, după ce unul dintre membrii tribului a fost ucis, la scurt timp după ce a criticat autoritățile.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII