• ARCHAX măsoară 4,5 metri în înălțime și cântărește 3,5 tone.
  • Robotul poate fi pilotat manual din interiorul său, într-o cabină.
  • Tsubame Industries plănuiește să producă doar cinci unități ARCHAX.
  • ARCHAX poate funcționa atât în mod robot, cât și în mod vehicul.

În inima Japoniei, țara unde tehnologia și imaginația se îmbină perfect, o nouă creație uimitoare a văzut lumina zilei.

ARCHAX, un robot gigant de 4,5 metri înălțime, nu este doar o fantezie a fanilor anime, ci o realitate tangibilă dezvoltată de startup-ul Tsubame Industries.

De la vis la realitate

Ryo Yoshida, CEO-ul în vârstă de 25 de ani al Tsubame Industries, a explicat motivația din spatele proiectului.

Recomandări

CE FILME VEZI DE CRĂCIUN?
ÎNCEP CĂUTĂRILE PT MH370
CU CE PLĂTEȘTI CHIRIA?
BARCELONA TE ATRAGE
CE ÎI OFERI LUI DE CRĂCIUN?
SUA UCID LIDERUL ISLAMULUI

Japonia este foarte bună la animație, jocuri, roboți și automobile, așa că m-am gândit că ar fi grozav dacă aș putea crea un produs care să comprime toate aceste elemente într-unul singur. Am vrut să creez ceva care să spună ‘Asta este Japonia’.

ARCHAX nu este doar un robot impresionant vizual. Cu o greutate de 3,5 tone și o înălțime de 4,5 metri, acest colos tehnologic poate fi pilotat manual chiar din interiorul său, oferind o experiență unică, aproape de cea a personajelor din seriile anime populare precum „Mobile Suit Gundam”, de unde s-a și inspirat compania.

Tehnologia de vârf

Akinori Ishii, CTO-ul Tsubame Industries și fost director tehnic al proiectului Gundam Global Challenge, a adus expertiza sa în dezvoltarea ARCHAX. Ishii a delcarat: „Experiența mea cu robotul Gundam în toate aspectele, inclusiv achiziția de materiale, design și tehnologie, a fost pusă în aplicare. ARCHAX implementează know-how-ul mașinilor grele, dar trebuie să fie și cool.”

Robotul dispune de camere montate pe corp care proiectează imagini pe patru monitoare din fața scaunului operatorului. Când operatorul mișcă robotul, câmpul vizual optim pentru control este afișat automat.

Deși în prezent ARCHAX este văzut ca un produs de lux pentru entuziaștii roboților, Yoshida vede potențial pentru utilizări practice în viitor.

Sper că robotul ar putea fi folosit într-o zi pentru operațiuni de salvare în caz de dezastre sau în industria spațială,” a declarat el.

Cu un preț de bază de 3 milioane de dolari și o producție limitată la doar cinci unități, ARCHAX reprezintă vârful tehnologiei robotice actuale.

Citește și