• Armata americană cercetează moduri prin care soldații să comunice cu gândul
  • 60 de milioane de dolari au fost investiți în acest scop
  • Departamentul de cercetare a reușit o primă descoperire în acest sens

Telepatia iese din filmele SF și intră în planurile armatei Statelor Unite. Departamentul de cercetare, care a primit 60 de milioane de dolari anul trecut, a făcut o descoperire importantă. A identificat semnalele date de creier care influențează comportamentul.

Cu ajutorul lor și al inteligenței artificiale, americanii vor să creeze un soft care să perceapă intenția unui soldat, înainte ca el să înceapă acțiunea. De asemenea, undele cerebrale vor anunța când un soldat este obosit ori stresat, pentru a fi înlocuit din dispozitiv, chiar dacă el se preface că nu are nicio problemă.

Pe termen lung, generalii americani vor să comunice telepatic cu militarii. Până atunci, aceștia folosesc alt instrument SF: niște ochelari inteligenți.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII

Brad Winn, locotenent colonel: „IVAS (Integrated Visual Augmentation System) a încorporat conectivitate wireless între soldați și posibilitatea de a transmite date între echipă, pluton și companie. Pot comunica între ei și să distribuie imagini cu obiectivul.” Urmăriți Aleph News pe  FacebookTwitterYoutube și Instagram!