• Camioneta electrică Atlis XT promite o autonomie de 800 de kilometri.
  • Încărcarea completă a bateriei se va face în doar 15 minute.
  • Orice componentă a mașinii va putea fi schimbată în maximum 20 de minute.

Poate nu s-a auzit de Atlis, dar e normal, pentru că apar din ce în ce mai multe companii care propun mașini electrice performante. Iar camioneta electrică Atlis XT e chiar impresionantă.

Modelul, care va fi disponibil din 2022, promite o autonomie fabuloasă, de 800 de kilometri la o singură încărcare, dar ceea ce e și mai impresionant este timpul în care se încarcă complet: 15 minute. Cybertruck-ul lui Musk, de exemplu, se încarcă în 25 de minute, însă numai până la 80%. Timpul complet de încărcare este de peste două ore jumătate.

Atlis XT a fost concepută în așa fel încât orice componentă a mașinii să poată fi schimbată în maxim 20 de minute, inclusiv motorul. Modelul de bază va costa 45.000 de dolari, iar modelul de top va costa 85.000 de dolari.
Mark Hanchett, CEO-ul Altis, a spus ce diferențiază compania de alți producători de mașini electrice.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM
FORȚA DE REACȚIE NATO POATE INTRA ÎN ROMÂNIA

„Dacă clienții vor un înlocuitor pentru mașinile pe benzină sau motorină, nu putem veni cu o soluție standard, care e doar suficient de bună. Trebuia să facem pasul înainte, și asta înseamnă soluții în tehnologia bateriilor, care reprezintă 80% dintre probleme atunci cînd vine vorba despre concurența între mașinile electrice și lumea mașinilor cu ardere internă”, a declarat Mark Hanchett, CEO Atlis.