• Preşedintele Microsoft este de părere că în 2024 am putea ajunge să trăim ca în romanul lui George Orwell
  • El avertizează cu privire la pericolul inteligenţei artificiale
  • „Ei bine, asta nu s-a întâmplat în 1984, dar dacă nu suntem atenţi, s-ar putea întâmpla în 2024”

Viaţa, aşa cum este descrisă de George Orwell în romanul 1984, „ar putea deveni realitate în 2024”, dacă autorităţile nu protejează cetăţenii împotriva inteligenţei artificiale, a avertizat preşedintele Microsoft.

Într-un interviu acordat BBC, Brad Smith a spus că va fi „dificil să ajungem din urmă” tehnologia care avansează rapid.

„Dacă nu adoptăm legile care vor proteja cetăţenii în viitor, tehnologia ne va lua faţa şi va fi dificil de prins din urmă”, a spus Smith.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

„Îmi amintesc în permanenţă de lecţiile lui George Orwell din cartea sa, 1984. Ştiţi că povestea era despre un guvern care putea vedea şi auzit tot ceea ce fac cetăţenii. Ei bine, asta nu s-a întâmplat în 1984, dar dacă nu suntem atenţi, s-ar putea întâmpla în 2024”.

Preşedintele Microsoft avertizează cu privire la inteligenţa artificială din China. Ambiţia Chinei este să devină lider mondial în ceea ce priveşte inteligenţa artificială până în 2030, iar mulţi specialişti consideră că este mult mai potentă din acest punct de vedere decât Uniunea Europeană.

Lan Xue, care consiliază guvernul chinez, a declarat că recunoaşterea facială s-ar putea dovedi „extrem de utilă” în identificarea persoanelor în cazul unui „accident major”.

Vizat este şi „Project Maven”, un proiect militar al Pentagonului, care foloseşte unele dintre tehnologiile Google de recunoaştere a imaginilor pentru a distinge oamenii şi obiectele din clipurile filmate cu drone.