• iPhone 15 este lansat cu Dynamic Island, USB-C şi cameră îmbunătăţită.
  • Utilizatorii trebuie să dea mai mulţi bani pe variantele premium pentru performanţă mai mare.
  • Bateria la iPhone 15 Plus poate rezista 13 ore continuu, cu jocuri şi aplicaţii pornite.

Apple a lansat recent noua sa serie de telefoane iPhone 15, care promit o autonomie mai mare a bateriei şi o performanţă mai bună decât modelele anterioare.

Printre îmbunătăţiri se află durabilitatea, durata de viaţă a bateriei, calitatea fotografiei ‘şi butonul care face legătură cu Inteligenţa Artificială, posibil către un super-Siri în viitor.
În Dubai, utilizatorii disperaţi să cumpere primii telefoanele noi apărute, au format cozi şi s-au luat la bătaie.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

 

Dar cât de adevărate sunt aceste afirmaţii şi cum se compară noile iPhone-uri cu cele vechi? Un youtuber cunoscut sub numele de Mrwhosetheboss, cu peste 16 milioane de abonaţi pe YouTube, a făcut un test comparativ al bateriilor pentru iPhone 15 Pro Max, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Plus, iPhone 15, iPhone 14 şi iPhone 13.

,, Aşa că la prima oră a dimineţii, un mic dejun şi tiktok. Sunt dezamăgit de mine însumi. Şi haideţi să trecem rapid peste telefoanele pe care le testăim aici, aşa că mai întâi iPhone-urile noi – 15 Pro Max, care este 1199 $, 15 Pro de 999 $, 15 Plus de 899 $, iPhone 15 de bază la 799 $. Şi apoi să vedem din perspectivă foarte interesantă pentru că le vom compara şi cu celelalte, deoarece avem iPhone 14 Pro Max pentru a compara cel mai bun telefon din acest an cu telefonul cel mai bun de anul trecut, avem iPhone 14 standard pentru a vedea cum s-au schimbat iPhone-urile de la an la an, şi apoi, desigur, 13 Pro Max’, declară Mrwhosetheboss, vlogger. 

  

 
Vloggerul a pus telefoanele gata încărcate la treabă.
Prima oară a rulat aplicaţia de chatbot cu AI, renumitul ChatGPT, pentru a vedea câte resurse consumă.

,,Acesta este ChatpGPT 4, este cea mai actuală versiune a lui ChatGPT. Haideţi să-i cerem să ne facă treaba. Uitându-ne la procentele actuale, ceea ce este foarte interesant este că 15 Pro Max tocmai depăşeşte cu uşurinţă orice alt telefon cu acest test”. 

Vloggerul a rulat şi nişte jocuri video pentru a observa la care telefon va pica prima baterie.

Telefonul Apple cel mai performant a funcţionat neîncetat, vreme de 13 ore şi 19 minute. Este vorba de iPhone 15 Plus.

,,Clar, în practică, câştigul bateriei nu este la fel de bine cum s-a crezut iniţial. Doar pentru că o parte din spaţiul suplimentar generat de eficienţă este şters de forţa de a obţine mai multă performanţă din cip. Bun, avem deja prima victimă şi suntem pe cale să avem o a doua. Trebuie avut în vedere că pentru acest test, Wi-Fi este activat, Bluetooth este pornit, iar luminozitatea eranului destul de mare. 

Iar apoi, pe asta nu am prevăzut-o, câştigătorul întregului test şi de departe cel mai mare scor pe care l-am înregistrat vreodată ar fi iPhone 15 Plus”, concluzionează vloggerul.