• Noul Bolide este cea mai uşoară şi cea mai puternică maşină produsă de Bugatti
  • Maşina are doar 1.240 de kilograme şi poate atinge 500 de kilometri pe oră
  • Componente ale maşinii au fost printate 3D din titan pentru reducerea greutăţii

Bugatti e un nume sinonim cu puterea şi luxul. Dar nu-i poţi scoate din ADN spiritul de competiţie. Şi tocmai acestui spirit i se adresează cea mai nouă creaţie, Bugatti Bolide. E cel mai rapid şi cel mai uşor Bugatti fabricat vreodată. Are doar 1.240 de kilograme, în care au fost înghesuiţi 1.824 de cai putere.

E alimentat de un monstru de motor de 8 litri cu 16 cilindri, acelaşi motor care propulsează şi Chiron, dar acesta are unele modificări. Totul a fost construit pentru forță şi agilitate. Şuruburile, clemele şi componente ale suspensiei sunt printate din titan iar arborii de transmisie sunt făcuţi dintr-un amestec de fibră de carbon şi titan printat 3D.

Viteza maximă pe care o dezvoltă Bolide se apropie de 500 de kilometri pe oră, ceea ce rivalizează cu performanţele obţinute de maşinile de Formula 1. Preţul nu a fost dezvăluit deocamdată, însă se vorbeşte de cifre în zona milioanelor de dolari.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Stephan Winkelmann, şeful Bugatti: „Cum ar fi dacă am putea elibera complet puterea motorului W16? Cum ar fi dacă am reduce greutatea la minimum şi care ar fi rezultatele în raportul greutate-putere, pe de-o parte, dar în final, care ar fi performanţele maşinii? Şi exact acesta a fost briefing-ul meu, cum ar fi dacă. Iar răspunsul echipei a fost incredibil, o maşină fantastică, Bugatti Bolide.”