Bolide, cel mai rapid și cel mai ușor Bugatti fabricat vreodată. Mașina poate atinge 500 km/h

Bugatti e un nume sinonim cu puterea şi luxul. Dar nu-i poţi scoate din ADN spiritul de competiţie. Şi tocmai acestui spirit i se adresează cea mai nouă creaţie, Bugatti Bolide. E cel mai rapid şi cel mai uşor Bugatti fabricat vreodată. Are doar 1.240 de kilograme, în care au fost înghesuiţi 1.824 de cai putere.

E alimentat de un monstru de motor de 8 litri cu 16 cilindri, acelaşi motor care propulsează şi Chiron, dar acesta are unele modificări. Totul a fost construit pentru forță şi agilitate. Şuruburile, clemele şi componente ale suspensiei sunt printate din titan iar arborii de transmisie sunt făcuţi dintr-un amestec de fibră de carbon şi titan printat 3D.

Viteza maximă pe care o dezvoltă Bolide se apropie de 500 de kilometri pe oră, ceea ce rivalizează cu performanţele obţinute de maşinile de Formula 1. Preţul nu a fost dezvăluit deocamdată, însă se vorbeşte de cifre în zona milioanelor de dolari.

Stephan Winkelmann, şeful Bugatti: „Cum ar fi dacă am putea elibera complet puterea motorului W16? Cum ar fi dacă am reduce greutatea la minimum şi care ar fi rezultatele în raportul greutate-putere, pe de-o parte, dar în final, care ar fi performanţele maşinii? Şi exact acesta a fost briefing-ul meu, cum ar fi dacă. Iar răspunsul echipei a fost incredibil, o maşină fantastică, Bugatti Bolide.”

Exit mobile version