Nadia Comăneci a primit un cadou inedit care să îi aducă aminte că se împlinesc 45 de ani de când a scris istorie și a luat prima notă de 10 din gimnastică.

Un colier NFT din 10 piese, care prezintă fiecare din cele 10 mișcări care au făcut-o celebră. Designerul Irina Schrotter, arhitectul Vlad Ţenu, artistul vizual Andrei Cozlac şi IT-istul Andrei Dănilă au lucrat împreună la acest dar.

Dacă vrei să fii original, poți să cumperi colierul, tot sau imagine cu imagine, de pe marketplace OpenSea.io. Va fi scos la licitație pe 18 iulie, când se împlinesc patru decenii și jumătate de la primul zece perfect din istoria gimnasticii mondiale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Criptomoneda și prețul de achiziție vor fi anunțate până la data lansării. Din Statele Unite, de unde s-a stabilit, Nadia a transmis un mesaj de mulțimire admiratorilor și creativilor care i-au făcut cadoul inedit.

„Noi am lucrat câteva luni de zile la acest NFT. El reprezintă o transpunere computerizată a mișcărilor Nadiei, care au fost notate cu nota 10, încurcând până și computerul pregătit de organizatorii olimpiadei de la Montreal, care nu și-au imaginat niciodată că un sportiv poate obține nota maximă. Împreună cu Nadia, am ales mișcările pe care ea le-a considerat cele mai reprezentative, unele dintre ele care îi poartă numele Comîneci, alte mișcări pe care oricine le recunoaște cu ușurință”, a spus creatoarea de modă Irina Schrotter.