• Cea mai mare cameră digitală a fost construită în California
  • Are 10 metri înălțime și conține 189 de senzori individuali
  • Camera făcut prima fotografie cu o rezoluție de 3200 MP

Probabil te-ai săturat să auzi producătorii de telefoane care se laudă cu camere cu 50 sau 100 de megapixeli. A fost inventată camera digitală capabilă să facă o fotografie cu … 3200 de megapixeli.

Camera uriașă are 189 de senzori, montați în decursul a șase luni. Doar ei au costat 75 de milioane de dolari și trebuie atenție maximă – se pot defecta la cea mai mică neatenție.

Prima fotografie făcută la rezoluția de trei mii două sute de megapixeli a fost cu .. un broccoli. Cercetătorii au ales leguma datorită formei sale. Evident, apoi s-au tot „jucat”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Andy Altman, producător CNET: „Puteți găsi aceste fotografii online și să interacționați cu ele. Și ca să vă faceți o idee cât de mari sunt, ar fi necesare 378 de televizoare cu rezoluție 4k pentru a afișa o singură imagine în întregime. Este suficient de mare pentru a înregistra o porțiune din cer de dimensiunea a 40 de Luni. Iar rezoluția? Poți identifica o minge de golf de la o altitudine de 80 de kilometri.”

Camera a fost montată într-un laborator din California. Anul viitor va fi montată o lentilă optică de un metru și jumătate în diametru, pentru ca apoi să fie transportată în Chile. Acolo va începe să facă fotografii la cerul înstelat, iar imaginile vor fi disponibile online pentru oricine.