• Asociația canadiană a Producătorilor de Piese de schimb a organizat un concurs de design pentru prima mașină electrică din Canada, numit Project Arrow
  • Concursul a fost anunțat în ianuarie, la Consumer Electronics Show din Las Vegas
  • Câștigătorul este Școala de Design Industrial de la Universitatea Carleton din Ontario

În vreme ce Tesla, Lucid, Volkswagen sau Renault își fac singuri mașinile electrice, canadienii au găsit o altă metodă. Asociația canadiană a Producătorilor de Piese de schimb a organizat un concurs de design pentru prima mașină electrică din Canada, numit Project Arrow.

Concursul a fost anunțat în ianuarie, la Consumer Electronics Show din Las Vegas, iar acum avem un câștigător. Warren Ali, vicepreședinte pentru inovații al asociației, a prezentat designul câștigător într-un stil personal.

Warren Ali, vicepreședinte APMA: „N-ați venit să-mi vedeți mutra urâtă, ați venit să vedeți designul final, așa că, doamnelor și domnilor, iată Project Arrow.”

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Câștigătorul este Școala de Design Industrial de la Universitatea Carleton din Ontario. Acum, asociația așteaptă propuneri din partea altor companii canadiene pentru propulsie, materiale de construcție, pile de combustie, sisteme de conducere autonomă, pentru că și construcția mașinii va fi tot un efort colectiv, după cum spune Flavio Volpe, președintele asociației canadiene.

Flavio Volpe, președinte APMA: „Vom construi o mașină concept cu zero emisii, cu design integral canadian, cu inginerie integral canadiană, cu componente și furnizori canadieni.”