Când vom putea conduce mașini zburătoare. Cercetătorii au descoperit metoda prin care vor încărca bateriile în mod rapid

  • Cu siguranță te-ai săturat să tot stai în trafic în fiecare zi
  • Am o veste bună pentru tine: soluția este din ce în ce mai aproape
  • Asta pentru că oamenii de știință sunt aproape să transforme visul mașinilor zburătoare în realitate

Mai mulți cercetători de la Universitatea Penn State, SUA, au descoperit o metodă prin care pot să încarce foarte rapid baterii de mare capacitate. Studiul lor a fost publicat în revista Joule.

Problema în a transforma mașinile zburătoare în realitate este că bateriile nu sunt suficiente pentru a efectua multiple zboruri, ca în cazul dronelor. Cu alte cuvinte, este nevoie de mai multe baterii ca să poți efectua mai multe zboruri, dar dacă poți încărca bateria foarte rapid, se schimbă totul.

Directorul Electrochemical Engine Center de la Penn State Chao-Yang Wang, cel care a condus experimentele, a spus că această descoperire ne ajută să nu mai avem de așteptat 20 de ani până când vor exista mașini zburătoare.

Există deja constructori precum General Motors sau Volkswagen care lucrează la asta sau chiar au prezentat un prototip. Cel puțin la început, mașinile zburătoare vor fi folosite în regim ride sharing.