• Playstation 5 nu se găsește în magazine, ci doar la retaileri
  • Problema pe care o are Sony o au multe companii din mai multe industrii precum cea de smartphone-uri sau cea automobilistică
  • Până acum au fost vândute 7,8 milioane de console

Timp de 7 ani au așteptat gamerii să vadă consolele de noua generație. Însă acestea au fost foarte dificil de găsit. Playstation 5 nu se găsește în magazine, ci doar la retaileri.

De ce este atât de greu de cumpărat PlayStation 5?

Problema pe care o are Sony o au multe companii din mai multe industrii precum cea de smartphone-uri sau cea automobilistică. Din cauza pandemiei există o reală problemă cu fabricarea de procesoare. Iar consolele de gaming depind de aceste procesoare. Astfel, nu vei găsi Playstation 5 sau Xbox X, ultimele console lansate, în magazinele fizice. Va trebui să urmărești retailerii pentru a vedea când au din nou pe stoc. Atenție și la țepe sau revânzarea la suprapreț. Sunt răuvoitori care încearcă să profite de această situație așa că cel mai bine e să urmărești retailerii cunoscuți.

Cât timp va mai dura această situație?

Bloomberg a dezvăluit că Sony a anunțat analiștii că problemele de stoc pentru PS5 vor fi rezolvate abia anul viitor. Până acum au fost vândute 7,8 milioane de console și predicțiile sunt că până la finalul anului fiscal vor fi vândute alte 7 milioane de unități. Dacă nu exista problema aceasta a procesoarelor, numărul ar fi fost mult mai mare. Practic, cererea depășește cu mult oferta iar doritorii trebuie să se agite puține pentru a pune mâna pe o astfel de consolă. Iar Sony nu este singura în această situație. Și Nintendo a oferit un avertisment similar.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT