- Candidații își trimit avatarurile la interviurile de angajare.
- Candidații își construiesc personaje de la zero și răspund cu A.I.
- Unii candidați își fabrică identități false, cu tot cu acte și fotografii.
- Gartner: Un sfert dintre candidații pentru un job vor fi falși până în 2028.
- Candidații vor să obțină joburi bine plătite pentru care nu au calificare.
Nici la interviurile pentru un job nu mai merg candidații, trimit un avatar. Companiile se confruntă cu un val de candidați… non-umani. Pretendenții la un job își construiesc personaje de la zero, iar de răspuns la întrebări, răspund cu ChatGPT. Mai mult, unii își fabrică identități false, cu tot cu acte și fotografie și își falsifică istoricul de angajare.
Advertisment
Un sfert dintre candidații pentru un job vor fi falși până în 2028, arată un raport Gartner. Scopurile merg de la obținerea unui job bine plătit, pentru care nu sunt calificați, până la infiltrarea în companii cu scopul de a instala programe malware și, odată instalate, să obțină bani de la companiile respective.
Peste 300 de firme americane au angajat, din neatenție, impostori nord-coreeni pentru activități IT, arată Departamentul american de Justiție.
Recomandări
Angajații au trimis milioane de dolari în salarii în Coreea de Nord pentru finanțarea programului de înarmare al lui Kim Jong Un. Ironia este că unii dintre acești angajați frauduloși sunt considerați cei mai performanți în cadrul companiilor lor.
Citește și
- ZF: Rata anuală a inflației a coborât în martie la 4,9%, faţă de 5% în ianuarie şi februarie
- STUDIU. Geamurile uitate deschise sunt motiv de stres. Unul din trei români simte stres zilnic din cauza locuinței
- Un elicopter s-a prăbușit în SUA, în Râul Hudson: 6 persoane au murit, inclusiv 3 copii. Trump: „Secretarul Transporturilor investighează”
Partenerii noștri