• Printre cele mai populare căutări pe Google în 2021 se numără: Vaccin, EURO, Squid Game
  • În căutările populare din acest an se află și certificatul verde
  • Topul căutărilor de pe Google a fost realizat printr-o listă „trending”

Aspectele legate de pandemie au fost în centrul atenției pe internet încă din 2020, însă, în acest an lucrurile s-au mai schimbat. Asta arată listele Google ale celor mai populare căutări din România în 2021.

În acest an, liderul de căutări este reprezentat de Campionatul European de Fotbal care a fost programat pentru 2020 și amânat pentru 2021. În plus, apariția surprinzătoare este jucătoarea de tenis Emma Răducanu, care a câștigat US Open la doar 18 ani. Alături de Emma Răducanu, în topul oamenilor al căror nume au fost căutate se află și înotătorul David Popovici și fotbalistul Christian Eriksen, danezul care a suferit un atac de cord în timpul meciului cu Finlanda de la Euro 2020.

Românii sunt interesați și de seriale conform topului Google. „Squid Game” și „Bridgerton”, spre exemplu, se regăsesc printre cele mai populare căutări.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Totodată, în topul căutărilor se află certificatul verde, loteria vaccinării, programarea pentru vaccinare și informațiile referitoare la prevenția COVID-19.

Iar pentru că pandemia a afectat și sistemul de educație prin nenumărate schimbări care au avut loc, în top 10 informații de tip ,,când,” căutate pe Google în anul 2021, 3 dintre ele sunt referitoare la calendarul școlar: când începe școala, când se termină anul școlar 2021 și când se redeschid școlile. Cât despre digitalizarea în educație, printre cele mai căutate cuvinte se numără Google Classroom, Adservio sau 24edu.

Topurile celor mai populare căutări pe Google în acest an au fost realizate prin intermediul listelor de căutări „trending”, care au înregistrat o creștere mai mare față de anul precedent, relatează news.ro.