• Costurile transformării unei case sau apartament smart pornesc de la 1.000 de euro
  • Germania și Spania sunt țările europene cu cele mai multe imobile smart
  • Toate sistemele trebuie să fie interconectate la un server

Casele inteligente au devenit realitatea omului modern. O multitudine de funcții automatizate ar putea să îți facă viața mai ușoară. Modul în care este construit un sistem home permite integrarea și gestionarea componenței inteligente printr-un singur dispozitiv central local sau printr-un telefon inteligent sau chiar și un calculator de sine stătător.

Costurile sunt mult mai ridicate pe partea de casă smart. De exemplu, dacă ne referim la modul de administrare a sistemelor trebuie să știi că sistemul de cablare clasică nu este compatibilă cu cablarea pe automatizări.

Toată automatizarea stă în panoul electric. Aici intră sistemul de încălzire, sistemul de ventilație, video interfon, toate sistemele de securitate, alarmă, camere de supraveghere, incendiu. Ce este foarte important și de reținut e că toate aceste sisteme trebuie să comunice între ele și să fie integrate.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Cât costă o casă smart și de ce trebuie să ținem cont când vrem să cumpărăm una

Confortul unei case inteligente nu vine ieftin. Implementarea unui proiect smart home în Romănia costă cel puțin 5000 de euro pentru un sistem minimal cu încălzire, iluminat și degivrare. În primul rând, pentru a îți moderniza casa îți trebuie pentru început minimum 1.000 de euro. Mai mult, cei care își fac o casă smart sunt pasionați de tehnologie și au un salariu suficient de bun.

România este încă la început la acest capitol, iar în Europa țările fruntașe sunt Germania, Spania și Italia.