Cât de mult îşi riscă viaţa Richard Branson. Istoria arată cât de periculoase sunt lansările în spaţiu

Primele imagini ale Pământului văzut din spațiu, fotografiate cu ajutorul unei rachete V2 Foto: YouTube / an Beaumont Space Museum

A început numărătoarea inversă până la lansarea lui Richard Branson. Însă cât de sigur este zborul cu nava Unity către Spațiu? Miliardarul din Marea Britanie pariază cu propria viață pe succesul misiunii.

„Faptul că sunt dispus să zbor alături de acești oameni spune totul”. Așa a răspuns Branson pentru CNN când a fost întrebat de siguranță. Nici nu și-a suplimentat asigurarea de viață înainte de zbor.

„Este la fel ca un zbor cu elicopterul”, a spus fostul președinte Virgin Galactic. Însă și zborul cu elicopterul are riscurile sale: Kobe Bryant, fostul patron de la Leicester, Petr Kellner, fostul șef de la Pro TV. Sunt ultimele exemple ale unor persoane bogate care și-au pierdut viața în timpul unui zbor cu elicopterul.

Branson va zbura până în Spațiu. Iar istoria arată cât de periculos e acest lucru. În 2014, în timpul unui zbor de test nava VSS Enterprise s-a dezintegrat iar copilotul și-a pierdut viața. Un moment de cumpănă pentru Virgin Galactic.

În ciuda siguranței lui Branson, zborul în Spațiu rămâne o provocare. 15 astronauți și 4 cosmonauți și-au pierdut viața în 5 incidente diferite de-a lungul timpului în zboruri spațiale. Alți 11 astronauți sau piloți au murit în timpul testelor. Tragedia din 2014 este ultimul caz. Speranța tuturor este să rămână ultimul.