• Pământul orbitează în jurul Soarelui, făcând o călătorie o dată pe an, de 942 de milioane de kilometri.
  • Circumferința Terrei este de 40.070,017 de kilometri.
  • Sistemul Solar se deplasează cu o viteză de aproximtiv 720.000 de kilometri pe oră.

Pământul se rotește în jurul axei sale o dată la 24 de ore (sau mai exact la 23 de ore, 56 de minute și 4 secunde). Circumferința Terrei este de 40.070,017 de kilometri, iar din formula vitezei obținem că planeta noastră se învârte cu 1.670 de kilometri pe oră, scrie Live Science.

Pământul orbitează în jurul soarelui cu o viteză de aproximativ 110.000 km/h, potrivit Ask an Astronomer, un blog condus de astronomi de la Universitatea Cornell din Ithaca, New York.

Pentru a calcula distanța Pământului în jurul soarelui, tot ce trebuie să facă oamenii de știință este să determine circumferința unui cerc. Știm că Pământul este, în medie, la aproximativ 149,6 milioane de kilometri distanță de soare și știm că se deplasează pe o cale generală circulară (este de fapt mai eliptică, dar este mai simplu să faci această ecuație cu un cerc). Distanța dintre soare și Pământ este raza cercului. Pentru a obține circumferința acelui cerc, ecuația este de 2 * pi * rază sau 2 * 3,14 * 93 milioane de mile. Odată calculată circumferința (distanța pe care Pământul o parcurge în jurul soarelui pe o orbită), se poate determina viteza sa orbitală.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Mergând la o scară și mai mare, la Sistemul Solar (care include planetele și astrul nostru), și acesta la rândul său se mișcă în galaxia Calea Lactee. Calculele astronomilor au stabilit că Sistemul Solar se deplasează cu o viteză de aproximtiv 720.000 de kilometri pe oră.