- Direcţia va procesa informaţii în timp real, va analiza rapid documente şi date complexe, economisind timp şi reducând erorile umane.
- Autorităţile integrează potenţialul noilor tehnologii în efortul de a face România din ce în ce mai inteligentă, mai verde şi mai pregătită pentru un viitor guvernat de tehnologie.
- Alexandru Găvan, activist de mediu, este de părere că Inteligența Artificială poate contribui la rezolvarea acestor probleme de mediu.
Ministrul Mediului a anunțat înființarea unei Direcții de Inteligență Artificială în cadrul ministerului. Aceasta va analiza date complexe în timp real, va economisi timp și și va reduce erorile umane. A.I. va sprijini procesele de reglementare, inclusiv în emiterea autorizațiilor de mediu, iar tehnologiile inovative vor contribui la transformarea României într-o țară mai inteligentă și mai verde. Alexandru Găvan, activist de mediu, este de părere că A.I. poate contribui la rezolvarea acestor probleme de mediu.
Advertisment
Alexandru Găvan, activist de mediu: „Se pare că nu suntem doar niște trend setteri în Europa pentru a urmări trasabilitatea masei lemnoase prin acel radar al pădurilor de care noi știm, dar acum preluăm inițiativa și pentru astfel de lucruri care țin de mediu. Cred că dincolo de această documentație, Inteligența Artificială poate fi folosită și să găsim soluții concrete la provocările pe care le avem legate de poluare sau de schimbări climatice și nu doar să eficientizăm niște procedee și procese interne în cadrul instituțiilor, incluzând Ministerul Mediului. Faptul că se întâmplă acest lucru nu ne arată decât că ușor-ușor începem să ne asumăm pe deplin intrarea în secolul XXI”.
Recomandări
Citește și
- Mâine te așteaptă încă o zi cu vânt. Ploile și fulgii de zăpadă apar în jumătatea de nord
- Ce face Guvernul României cu banii din PNRR? Gradul de realizare a investițiilor este de doar 24%. Răzvan Botea: „Guvernul nu are capacitatea de a cheltui aceste fonduri. Pur și simplu, nu se dorește”
- Bucharest Opera Festival 2025 își face debutul internațional la Londra, cu un recital susținut de soprana Iulia Isaev, tenorul Alin Stoica și pianista Liana Mareș