
- Când se încarcă ilegal un film pe o platformă online, titularul materialului poate cere operatorului doar adresa poştală a utilizatorului.
- Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că alte date personale nu pot fi cerute.
- În 2013-2014, filmele Parker şi Scary Movie 5 au fost încărcate pe YouTube fără acordul titularului.
Ai încărcat vreun clip video pe YouTube sau alte platforme fără să ai acest drept? Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că, în asemenea cazuri, titularul drepturilor de autor poate cere numai adresa ta poştală, nu şi alte date precum adresă de e-mail, număr de telefon sau adresă IP. Prin adresă poştală se înţelege locul în care ai domiciliul sau reşedinţa.
TOP ARTICOLE
- Românii au Talent și în America. Un român și câinele său au câștigat marele premiu de 1 milion de dolari după ce au scos-o pe Sofia Vergara la o cină romantică
- Adrian Sârbu: Ce contribuție a adus poporul bugetar de 1,2 milioane de bugetari la creșterea României pentru ca bugetul să crească de la 18 milioane în 2004 la 124 miliarde în 2023?
- Adrian Sârbu: „Domnul Ciolacu m-a lămurit: există poporul român bugetar și poporul român nebugetar. Cine sunt șmecherii și cine fraierii, nu ne-a spus”
Hotărârea CJUE vine după ce, în 2013 şi 2014, filmele Parker şi Scary Movie 5 au fost încărcate pe YouTube fără acordul titularului drepturilor exclusive şi au înregistrat zeci de mii de vizualizări. În aceste condiţii, firma ce deţinea drepturile exclusive, Constantin Film Verleih, a solicitat YouTube şi Google datele utilizatorilor, însă acestea au refuzat să le furnizeze.
- Dumitru Buzatu rămâne 30 de zile în arest. Decizia judecătorilor este definitivă
- Un nou concurent pentru Starlink. Eutelsat și Oneweb fuzionează și dau naștere Eutelsat Group
- Meta, în parteneriat cu EssilorLuxottica, anunță noua generație de ochelari Ray-Ban Meta. Care este prețul unei perechi
- VIDEO. Doi sportivi de performanță fac cascadorii pe munte. Cum arată sincronizarea perfectă
- 60% dintre tinerii generației Z vor să fie patroni, nu angajați. Ce spun cercetătorii
Partenerii noștri