• Analiștii susțin că Apple va anunța un dispozitiv de realitate mixtă în 2023.
  • Tehnologia inovatoare a gadget-ului de la Apple va prezenta o provocare pentru rivalii de piață.
  • Dispozitivul va da impuls cererii de jocuri imersive și divertisment multimedia, conform experților.

Apple va anunța probabil un inovator dispozitiv de realitate mixtă în ianuarie 2023, potrivit analistului tehnologic și observatorului Apple Ming-Chi Kuo.

Kuo a făcut această predicție ca parte a unei analize a pieței mai largi a dispozitivelor de realitate virtuală (VR). Acesta a declarat că noul dispozitiv de la Apple va schimba regulile jocului în acest domeniu. Acest lucru îi va determina pe concurenți să imite inovația, în timp ce vor încerca să recupereze teren. Dispozitivul va da, de asemenea, un impuls cererii de jocuri imersive și divertisment multimedia.

Potrivit lui Kuo, care culege informații despre viitoarele produse Apple prin verificări ale lanțului de aprovizionare, noua tehnologie va avea o funcționalitate numită „video see thru” pentru o „experiență imersivă excelentă”. Se zvonea că Apple urma să lanseze aceste noi căști VR/AR la conferința sa pentru dezvoltatori din iunie. Evenimentul a trecut fără a se menționa un dispozitiv de realitate augumentată. Se pare există deja un prototip avansat, dar compania încă nu este pregătită să îl dezvăluie lumii.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Rapoartele anterioare au sugerat 2023 ca termen probabil de lansare a noului gadget. Compania a înregistrat recent mărci comerciale pentru „RealityOS” sau rOS. Dispozitivul va fi, de asemenea, dotat cu senzori. Kuo prezice că setul de căști VR Apple va schimba complet piața pentru producătorii existenți, inclusiv Sony, Microsoft, Valve, HTC și, în special, pentru compania mamă a Facebook, Meta.

Noul dispozitiv Apple va schimba complet piața de gadget-uri

„Apple AR/MR ar fi cel mai complex produs pe care firma l-a proiectat vreodată, astfel că mulți furnizori existenți se află și în lanțul de aprovizionare Apple AR/MR”, a scris Kuo. Avantajele competitive semnificative ale companiei față de rivali înseamnă că, de asemenea, nu trebuie să se alăture Forumului pentru standarde Metaverse, înființat recent, printre ai cărui membri se numără Meta, Microsoft, Alibaba, Huawei, Qualcomm, Sony, IKEA și Wayfair.

„După ce Apple va lansa căștile AR/MR, cred că rivalii globali vor concura pentru a le imita, conducând industria hardware a căștilor la următoarea etapă de creștere rapidă și aducând beneficii ecosistemului de servicii și conținuturi conexe”, a scris Kuo.

De asemenea, el observă că Meta își reduce investițiile în hardware VR din cauza recesiunii. De asemenea, Meta a redus comenzile de căști VR „din cauza riscului de recesiune cauzat de provocările structurale din activitatea sa principală de publicitate și platformă socială (de exemplu, modificările politicii de confidențialitate a iPhone)”.