• Acer, producătorul de computere, a fost victima unui atac de tip ransomware
  • Atacatorii au blocat sistemele companiei și cer o recompensă de 50 de milioane
  • Este cel mai mare atac de acest tip de până acum

Dacă pentru restul lumii pandemia a fost un chin, hackerii au avut un an pe cinste. Numărul atacurilor a crescut, iar astăzi a avut loc unul dintre cele mai mari de până acum. Ținta a fost producătorul de computere ACER.

O grupare recunoscută de hackeri numită REvil a reușit să profite de o vulnerabilitate din sistemul Microsoft Exchange și s-a infiltrat în sistemele Acer. Astfel, compania nu mai are control asupra propriilor date. Ca să o facă trebuie să plătească 50 de milioane de dolari. Este cel mai mare atac de tip ransomware cunoscut până acum publicului.

REvil a fost și în spatele unui atac asupra companiei Travelex anul trecut. Atunci au cerut 6 milioane de dolari și au primit banii. Și aici este cheia: când o grupare de hackeri are un atac de tip ransomware va oferi acces la sisteme dacă primește banii. Sau la datele pe care le-a furat. Altfel nu va mai plăti nimeni niciodată și nu e în interesul lor. Pentru că nu au asemenea atacuri doar pentru bani, ci și pentru faimă, reputație. Vor să fie recunoscuți. În cazul Acer, ei le-au dat termen până pe 28 martie să plătească sau vor transmite pe internet datele furate.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA