• Cercetătorii de la Universitatea Cambridge cred că semnele de viață dincolo de sistemul solar vor fi descoperite în următorii 2-3 ani.
  • Un scriitor de SF este sigur că vom descoperi curând planete capabile să susțină viața.
  • Noile exo-planete descoperite au atmosferă bogată în hidrogen.

Cercetătorii de la Cambridge au găsit exoplanete potențial locuibile. Ei au decis să nu mai caute doar planete asemănătoare cu Terra. Lansarea telescopului James Webb poate să fie cheia. Cercetătorii de la Universitatea Cambridge cred că semnele de viață dincolo de sistemul solar vor fi descoperite în următorii 2-3 ani. Asta după ce au regândit felul în care caută planetele care pot susține viața.

Dacă până acum oamenii de știință se uitau după planete similare cu Terra din punct de vedere al dimensiunii, masei,
temperaturii și compoziției atmosferice, acum și-au schimbat abordarea.

Alexandru Mironov, scriitor de Science Fiction, este sigur că vom descoperi curând planete capabile să susțină viața.

„Dacă dintre planetele din jurul unui sistem stelar, unele se află într-o zonă favorabilă suficient de steaua centrală ca să nu fie prăjiți, dar suficient de aproape ca să aibă energie de acolo atunci e posibil ca viața să existe. Așteptați-vă ca atunci când vom găsi marțieni, neptunieni, saturnieni și așa mai departe, ei să ne semene într-o mare măsură”, susține scriitorul.

Noile exo-planete descoperite au atmosferă bogată în hidrogen. Cercetătorii spun că suntem la 2-3 ani distanță de a găsi cu certitudine o planetă care să susțină viața umană. Un element cheie este telescopul James Webb care va fi lansat în luna noiembrie.

Dr.John Mather, Laureat Nobel, „în astronomie există ceea ce știam înainte de Hubble și ceea ce știm acum, după Hubble, sunt lucruri foarte diferite. Practic fiecare pagină din cărțile de astronomie spune ceva despre descoperiri făcute cu Hubble, fiecare pagină.”

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA