• Oamenii de ştiinţă de la NASA au detectat, pentru prima dată, raze X pe planeta Uranus
  • Cercetătorii nu sunt siguri de sursa razelor X
  • Uranus este a şaptea planetă de la Soare din sistemul nostru solar

Oamenii de ştiinţă de la NASA au detectat, pentru prima dată, raze X pe planeta Uranus, relatează New York Post. Razele X au fost detectate în urma observaţiilor din perioada 2002-2017.

Cercetătorii cred că soarele ar putea fi forţa care determină planeta Uranus să emită razele X. Astronomii au observat în trecut că atât Jupiter, cât şi Saturn împrăştie lumină cu raze X de la Soare.

Totuşi, mai există o variantă. La fel ca Saturn, inelele lui Uranus ar putea produce respectivele raze X sau chiar aurora planetei, care este un fenomen creat atunci când particulele de mare energie interacţionează cu planeta.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„Descoperirea sursei razelor X ar putea ajuta astronomii să înţeleagă mai bine obiectele exotice din spaţiu, precum găurile negre sau stelele de neutroni”, a scris NASA.

Uranus este a şaptea planetă de la Soare din sistemul nostru solar. Are două seturi de inele în jurul său. Diametrul planetei este de patru ori mai mare decât cel al Pământului.

Pentru că Voyager 2 a fost singura navă spaţială care a zburat vreodată pe Uranus, astronomii se bazează pe telescoape precum Chandra, pentru a afla mai multe informaţii despre planeta care este formată aproape în întregime din hidrogen şi heliu.