Charles Geschke, co-fondatorul Adobe care a ajutat la dezvoltarea PDF, a murit: „Pierdere uriașă pentru industria tehnologică“

Charles Geschke, co-fondatorul Adobe care a ajutat la dezvoltarea PDF, a murit: „Pierdere uriașă pentru industria tehnologică“ Profimedia
  • Charles Geschke a murit, la vârsta de 81 de ani
  • Geschke a fost co-fondator al companiei Adobe
  • El a ajutat la dezvoltarea Portable Document Format (PDF)

Charles Geschke, co-fondator al companiei Adobe, care a ajutat la dezvoltarea Portable Document Format (PDF), a murit sâmbătă, 17 aprilie, la vârsta de 81 de ani, în locuința sa din suburbia Los Altos din San Francisco Bay Area, scrie petapixel.com.

Potrivit AP, CEO-ul Adobe Shantanu Narayen a făcut anunțul prin intermediul unui e-mail transmis angajaților companiei, în care și-a exprimat durerea.

„Aceasta este o pierdere uriașă pentru întreaga comunitate Adobe și industria tehnologică, pentru care a fost ghid și erou de zeci de ani“, a scris Narayen.

Geschke a pus bazele Adobe în 1982. Ca fondatori, Charles Geschke şi John Warnock „au dezvoltat un soft inovator care a revoluţionat modul în care oamenii creează şi comunică“, a mai spus el. Cei doi sunt responsabili pentru dezvoltarea PDF, Acrobat, Illustrator, Premiere Pro şi Photoshop.

În 2009, preşedintele Barack Obama i-a recompensat pe Geschke şi Warnock cu Medalia Naţională pentru Tehnologie.