• China ia în calcul să riposteze împotriva producătorilor Nokia și Ericsson, dacă UE va interzice echipamentele 5G ale Huawei
  • Statele Unite ale Americii și Marea Britanie au impus deja măsuri care interzic operatorilor de telecom să folosească în rețelele lor echipamente 5G produse de compania chinezească Huawei
  • Ericcson și Nokia sunt beneficiarii deciziilor adoptate de cele două țări

Chiar ar putea riposta împotriva companiilor Nokia și Ericsson, dacă Uniunea Europeană va urma exemplul SUA și Marii Britanii de a interzice folosirea echipamentelor 5G produse de Huawei, relatează Wall Street Journal, care citează surse din interior.

Marea Britanie a decis să interzică operatorilor de telecom să mai achiziționeze echipament produs de compania chinezească Huawei începând cu sfârșitul acestui an. De asemenea, guvernul Boris Johnson a impus ca toate componentele Huawei din rețelele 5G ale țării să fie înlăturate până în 2027.

În urma acestor decizii, suedezii de la Ericsson și finlandezii de la Nokia sunt principalii beneficiari.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Autoritățile chineze iau în calcul să controleze exporturile, lucru ce ar putea împiedica Ericcson și Nokia să mai trimită produse fabricate în China spre alte țări, a mai explicat sursa citată.

Uniunea Europeană nu a interzis explicit Huawei, dar a emis un set de standarde de securitate pe care statele membre trebuie să le aplice atunci când se folosesc de furnizori considerați cu risc ridicat.

Nokia și Ericsson nu au făcut comentarii pe acest subiect.