Cinci elevi români revoluționează antrenamentul cognitiv cu Inteligența Artificială. Cum au impresionat elevii cu aplicația

Veste mare din domeniul tehnologiei, care surprinde din nou lumea științifică! Și nu din străinătate, ci chiar din România.

Cinci elevi din Constanța au impresionat juriul unui concurs din Malaezia cu o aplicație inovatoare ce folosește inteligența artificială pentru a îmbunătăți concentrarea.

Munca lor a atras atenția specialiștilor străini și demonstrează că, în ciuda vârstei, elevii pot contribui la avansul tehnologic global.

Cum ne putem antrena creierul prin intermediul AI?

„Deci legătura o face faptul că creierul nostru este supus mai multor legi fizice și chimice, de exemplu, o anumită neuroplasticitate, prin care, prin a face un lucru repetitiv, tu te antrenezi și creezi căi neuronale care te pot ajuta să activeze acest lucru mai rapid.

Noi ne-am folosit de această lege pentru a antrena creierul uman să se concentreze mai ușor. Adică, pe scurt, în momentul când el își pierde concentrarea, împingi, teoretic, pentru a se putea concentra înapoi”, a declarat un elev pentru Aleph News.

Care au fost cele mai mari provocări în dezvoltarea aplicației și cum le-au depășit elevii?

„Barierele noastre, în general, sunt financiare, nu de alt ordin. În rest, ne place să credem că nu avem limite și suntem deschisi la cunoaștere și este o muncă titanică în spatele acestui rezultat. 

Copiii au fost prezenți și la conferința de la Cluj, zilele trecute, ne-am întors de la Be Health and Digital, unde societatea de informatică medicală ne-a acordat un premiu special pentru acest studiu realizat de noi.

Sunt provocări de fiecare dată, dar suntem siguri că mereu putem veni cu ceva nou și cu mulță muncă și implicare, putem aduce o contribuție semnificativă în societate”, a declarat Ramona Rădulescu, profesor coordonator, pentru Aleph News.

Exit mobile version