• Oliver Daemen este cel mai tânăr om care va zbura în spațiu
  • Oliver are 18 ani și deține o licență de pilot privat
  • Zborul de astăzi va marca 52 de ani de la aselenizarea lui Apollo 11
  • Wally Funk va fi cel mai în vârstă om care va ajunge în spațiu

Oliver Daemen este cel mai tânăr om care va zbura în spațiu. Are doar 18 ani, este proaspăt absolvent de liceu. Și nu este un simplu turist, ci deține deja o licență de pilot privat. Iar zborul cu racheta New Shepard este un vis devenit realitate, pentru că Oliver avea această ambiție să zboare către stele încă de la vârsta de 4 ani. În viitor spune că intenționează să studieze fizica și managementul inovației la Universitatea Utrecht.

Oliver Daemen: Salut, sunt Oliver Damen, și îi voi însoți pe Jeff Bezos, Mark Bezos și Wally Funk în primul zbor spațial cu naveta New Shepard. Sunt foarte încântat să zbor în spațiu și să mă alătur lor în zbor. Am visat la asta toată viața mea, iar acum sunt cel mai tânăr astronaut din istorie pentru că am 18 ani. Sunt extrem de încântat să văd Pământul de deasupra. Mulțumesc foarte mult oamenilor de la Blue Origin pentru că au făcut asta posibil și pentru că au realizat naveta New Shepard. Mulțumesc!

Zborul de pe 20 iulie devine și mai special: va fi în rachetă cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, cel mai tânăr om ajuns vreodată în Spațiu, Oliver Daemen, dar și pe cea mai în vârstă persoană ajunsă vreodată în Spațiu. Să nu uităm că din echipaj va face parte și Wally Funk, care are 82 de ani. De asemenea pe 20 iulie când are loc lansarea se împlinesc 52 de ani de la aselenizarea lui Apollo 11.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Cât a costat un loc lângă Jeff Bezos

Tatăl lui Oliver Daemen este CEO-ul unui fond de investiții și a licitat pentru un loc în echipa lui Jeff Bezos luna trecută, dar a pierdut. Un ofertant anonim a plătit 28 de milioane de dolari pentru această oportunitate.

Totuși, Oliver va zbura în locul pasagerului după ce au apărut „conflicte de programare”, după cum a anunțat Blue Origi într-o postare pe blog. Deci prețul concret, nu îl știm. Iar câștigătorul inițial al licitației a dorit să rămână anonim. Deși, să nu uităm, că au existat zvonuri că era vorba despre Elon Musk. Probabil nu vom afla prea curând.

Cine mai face parte din echipa lui Jeff Bezos

Mai sunt câteva ore până la următorul moment istoric în ceea ce privește zborul spațial comercial. Jeff Bezos și echipa sa formată din fratele său Mark, pensionara de 82 de ani Wally Funk și tânărul olandez de 18 ani Oliver Daemen sunt pregătiți.

Se simte excelent să fiu într-un costum spațial. Băieți, arătați excelent! Astronauți, bine ați venit la Launch Site 1 și bine ați venit la centrul de instruire al astronauților. Această capsulă este RTS Portis și reprezintă un back-up la scară de 100%”, spune Bezos într-un clip postat pe Instagram.

Membrii companiei Blue Origin au susținut un briefing în care au bifat toate aspectele misiunii, de la testele preliminare lansării, până la pregătirea viitorilor astronauți. Vremea se anunță ideală pentru evenimentul care va avea loc astăzi de la ora 16.00.

Jeff Bezos: Este vorba de o rachetă sub-orbitală. Merge sus în Spațiu. Acolo sus vom experimenta forțe de 0 G pentru 4 minute și putem să ne decuplăm de scaune, să plutim prin capsulă și să ne uitam la stratul subțire al atmosferei Pământului. Oamenii care au văzut asta spun că observă cât de fragil este Pământul. Sunt extrem de entuziasmat să vad asta, cred ca toți suntem.

Oliver Daemen: Este atât de mișto să merg în Spațiu alături de acest grup. Wally este unul dintre cei mai buni piloți din toate timpurile și are o poveste de viață incredibilă. Desigur, Jeff este unul dintre cei mai buni oameni de afaceri din lume și un vizionar. Iar Mark este pompier și a strâns un palmares incredibil pe parcursul vieții lui. Simt o oarecare responsabilitate pentru că sunt cel mai tânăr care ajunge în Spațiu și să ajut mai mulți oameni să devină interesați de Spațiu.