- Nu a fost totul roz de la început.
- Inițial, operația a fost un succes, dar în săptămânile următoare, dispozitivul a început să funcționeze defectuos după ce câteva dintre cele 64 de fire ale sale s-au retras din creierul pacientului.
- „În prezent, învăț franceză și japoneză timp de aproximativ trei ore pe zi, folosind câteva resurse diferite”, este postarea lui Noland Arbaugh pe platforma de socializare X.
Ce mai face primul pacient Neuralink? Noland Arbaugh scrie într-o postare pe X că folosește dispozitivul pentru a învăța limbi străine precum franceză și japoneză. I-a dat și un nume implantului său, la șapte luni după operație. Își numește dispozitivul „Eve”, scrie Business Insider.
„În prezent, învăț franceză și japoneză timp de aproximativ trei ore pe zi, folosind câteva resurse diferite”, este postarea lui Noland Arbaugh pe platforma de socializare X. Cum face asta? Cipul Neuralink captează activitatea creierului și o trimite la un computer prin Bluetooth, permițând utilizatorului să controleze mișcarea cursorului unui computer și să navigheze pe internet, să joace jocuri video și să proiecteze modele 3D prin vizualizarea acestor lucruri care se întâmplă.
Nu a fost totul roz de la început. Inițial, operația a fost un succes, dar în săptămânile următoare, dispozitivul a început să funcționeze defectuos după ce câteva dintre cele 64 de fire ale sale, s-au retras din creierul pacientului.
Cu toate acestea, Neuralink a declarat în luna mai că a reușit să rezolve problema. Ce urmează? Compania, are planuri ambițioase pentru cipul cerebral, despre care a anunțat recent că a fost implantat cu succes unui al doilea pacient. Elon Musk a declarat că implantul Neuralink este crucial pentru ca omenirea să poată concura cu inteligența artificială.