• Citroen Ami are autonomie de 75 de kilometri și se încarcă la priză.
  • Viteza maximă e de 45 km/h și o poți conduce de la 16 ani.
  • E mică, se poate parca și transversal și costă 6.000 de euro.

apărut pe piață un înlocuitor perfect pentru cei care vor să renunțe la trotineta electrică. E mic, are grația unui fier de călcat, dar e simpatic și eficient. Și, cel mai important, e electric.

Se numește Citroen Ami și e mașina perfectă pentru drumurile de zi cu zi prin traficul obositor din București.
Poate e puțin cam mult spus mașină, pentru că e încadrată la categoria cvadriciletelor, ceea ce înseamnă că poate condusă și de cei care au împlinit vârsta de 16 ani.

Da, e chiar mai mică decât un Smart sau o Toyota Aygo. În cazul în care nu poate fi găsit un loc de parcare normal, autovehiculul se poate parca perpendicular. „Ceea ce m-a surprins în mod plăcut este demarajul specific unei mașini electrice, cum mă strecor peste tot și unghiul de virare foarte redus, asta m-a sedus”, a spus Renaud Roubadi, de la Petites Observations Automobiles.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Interiorul e auster, dar bine gândit. Telefonul mobil se cuplează pe USB și devine planșă de bord. Nu are difuzoare, dar o boxă Bluetooth are un spațiu în care se poate plasa.

„După ce am condus-o o săptămână, da, îmi lipsesc unele lucruri, oglinda retrovizoare e mică, boxa e bună, dar aș fi vrut să am radio și poate puțin mai mult confort”, a declarat și Julien Rosburger, Petites Observations Automobiles. Ce e interesant e că toate componentele de caroserie de pe partea dreaptă se potrivesc și pe partea stângă.La fel cele din față cu cele din spate.
Și, poate cel mai important, se încarcă în 3 ore de la orice priză obișnuită.

Autonomia e de 75 de kilometri, iar viteza maximă nu depășește 45 de kilometri pe oră. Prețul ei este de 6.000 de euro.