• Jeff Bezos a decis data următorului zbor turistic al companiei sale.
  • Şase pasageri, printre care şi o ingineră de origine mexicană vor ajunge în spaţiu.
  • Bezos a participat la primul zbor, iar ulterior, actori şi alte persoane publice i-au ocupat locul în navă.

Blue Origin anunţă următorul zbor turistic. Compania lui Jeff Bezos trimite şase oameni în spaţiu, printre care şi o ingineră mexicană.

Jeff Bezos a decis data următorului zbor turistic al companiei sale. Al cincilea zbor spaţial va avea loc pe 20 mai. Societatea spaţială anunţă detaliile decolării: 8:30 (13:30 GMT), în vestul Texasului conform Space.com

Echipajul va fi format din următorii: Evan Dick, Katya Echazarreta, Hamish Harding, Victor Correa Hespanha, Jaison Robinson and Victor Vescovo.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Katya Echazarreta (26 de ani), a fost selectată dintr-un total de 7.000 de candidaţi. Ea devine prima femeie născută în Mexic (şi, totodată, prima femeie americană) care va ajunge în spaţiu. Unul dintre pasageri, Evan Dick, este la al doilea zbor cu racheta New Shepard. Apoi, Victor Correa Hespanha este al doilea brazilian care ajunge în spaţiu.

Jeff Bezos a participat la primul zbor, iar ulterior, actori şi alte persoane publice i-au ocupat locul în navă, în celelalte zboruri turistice. 

Bezos are 57 de ani și ambiții mari înainte. Dar și un portofel plin să le susțină. A scos din portofel 10 miliarde de dolari pentru crearea fondului Bezos Earth Fund.

După divorțul de acum doi ani, Bezos a stat mai mult pe la Hollywood. Și-a descoperit un nou hobby: selfie-uri cu vedete de top. Nu o neglijează nici pe noua sa iubită, Lauren Sanchez, pe care o duce la petreceri și pe plaje exclusiviste.

Jeff Bezos a fondat Amazon în 1994, în garajul său din Seattle; acondus Amazon timp de 27 de ani. În 1995 – Veniturile Amazon erau de $510.000, în 2011 – Veniturile Amazon au ajuns la peste $17 mld.

În 2020 veniturile au ajuns la 386 miliarde de dolari, în 2017, Bloomberg l-a plasat pe poziția de cel mai bogat om al lumii cu 99 mld. dolari, iar pe 5 iulie renunță oficial la funcția de CEO Amazon. Bezos mai deține The Washington Post și Blue Origin