• Un cont de mail pe Dark Web costă mai mult decât un card de credit
  • De pe Dark Web pot fi cumpărate şi aprecieri sau urmăritori pe Instagram

Cardul de credit nu mai este foarte popular pentru hackeri, iar conturile de Facebook sau Gmail sunt mult mai valoroase, informează Privacy Affairs.

Pe Dark Web, partea întunecată a internetului, care nu poate fi accesat printr-un browser obişnuit, un card Mastercard sau Visa clonat, cu codul PIN, valorează 25 de dolari de dolari fiecare, în timp ce un card American Express este puţin mai scump, 35 de dolari.

Sunt şi cazuri în care cardurile sunt mai scumpe. Pentru un card cu un sold garantat de până la 5.000 de dolari, cel care îl cumpără trebuie să plătească 240 de dolari. Fără cod PIN, dar cu codul CVV, se găsesc carduri piratate din mai multe ţări. Un card din Statele Unite costă 17 dolari, iar unul din Spania, de exemplu, 40 de dolari.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Tot pe Dark Web, un cont de Western Union costă 45 de dolari. Un cont de PayPal cu minimum 100 de dolari costă 30 de dolari, iar unul cu cel puţin 1.000 de dolari costă 120 de dolari.

Conturile de mail furate, mai scumpe decât cardurile de credit

Costul unui cont furat de Gmail se ridică până la 80 de dolari, mai mult decât un cont de Facebook (65 de dolari), un cont de Instagram (45 de dolari) sau un cont de Twitter (35 de dolari).

Tot pe Dark Web, 1.000 de urmăritori sau 1.000 de like-uri pe Instagram costă cinci dolari, în timp ce 1.000 de retweet-uri valorează 25 de dolari.