• Software-ul impresionant al OpenAI a luat cu asalt internetul la sfârșitul anului trecut.
  • OpenAI a dezvăluit acum următoarea generație a modelului GPT, denumită GPT-4.
  • Lansarea este limitată la abonații la serviciul premium ChatGPT Plus al companiei, în timp ce ceilalți trebuie să se înscrie pe o listă de așteptare.

Creatorul ChatGPT lansează o versiune îmbunătățită a inteligenței artificiale din spatele puternicului său chatbot care poate recunoaște imagini.

Software-ul impresionant al OpenAI a luat cu asalt internetul la sfârșitul anului trecut, datorită capacității sale de a genera răspunsuri asemănătoare cu cele umane la aproape orice solicitare de text, de la crearea de povești la găsirea de replici pentru chat-up. S-a dovedit a fi o revelație atât de mare încât gigantul tehnologic Microsoft folosește o versiune a aceleiași tehnologii ca bază pentru noul său motor de căutare Bing, în timp ce rivalul Google își dezvoltă propriul chatbot.

OpenAI a dezvăluit acum următoarea generație a modelului GPT, denumită GPT-4. Acesta este un model multimodal de mari dimensiuni” despre care firma spune că poate rezolva probleme dificile cu o mare acuratețe, datorită cunoștințelor sale generale mai largi și abilităților sale de rezolvare a problemelor”. În timp ce ChatGPT se bazează pe un model lingvistic capabil doar să recunoască și să producă text, un model multimodal sugerează capacitatea de a face acest lucru cu diferite forme de media.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA

Profesorul Oliver Lemon, un expert în inteligență artificială de la Universitatea Heriot-Watt din Edinburgh, a explicat: Asta înseamnă că combină nu doar text, ci și, potențial, imagini. Ai interacționa nu doar într-o conversație cu text, ci ai putea să pui întrebări despre imagini”.

Într-o postare pe blog în care a anunțat GPT-4, OpenAI a confirmat că poate accepta intrări de imagini, le poate recunoaște și le poate explica. Într-un exemplu, modelul este rugat să explice de ce o anumită imagine este amuzantă.

OpenAI a declarat că GPT-4 prezintă performanțe la nivel uman pe diverse criterii de referință profesionale și academice”, cu rezultate îmbunătățite în ceea ce privește acuratețea factuală în comparație cu versiunile anterioare.

Lansarea este limitată la abonații la serviciul premium ChatGPT Plus al companiei, în timp ce ceilalți trebuie să se înscrie pe o listă de așteptare. Anunțul făcut de OpenAI vine după ce un director executiv al Microsoft a provocat că GPT-4 va fi lansat săptămâna aceasta.

Gigantul tehnologic american a făcut recent o investiție de mai multe miliarde de dolari în companie.

Vorbind pe scenă săptămâna trecută, după cum a relatat site-ul german de știri Heise, directorul de tehnologie al Microsoft Germania, Andreas Braun, a sugerat că recunoașterea imaginilor se va număra într-adevăr printre capacitățile GPT-4. Andrej Karpathy, un angajat al OpenAI, a scris pe Twitter că această caracteristică înseamnă că inteligența artificială ar putea vedea”.