Cum au evoluat în 2020 cele mai importante monede virtuale

  • Primele 2 monede virtuale au crescut în 2020 cu 350 și 90 %
  • Tehnologia blockchain a transformat moneda virtuală într-un cash digital

Monedele virtuale evoluează într-un ritm amețitor. Sunt mii de astfel de monede pe piață, în acest moment. Dacă le aduni, îți dai seama că oamenii au investit jumătate de trilion de dolari în ceva în care cred, așa cum cred în aur.

Ethereum a crescut cu 350% în acest an, iar Bitcoin cu 90%. Astăzi, un Bitcoin valorează 19.219 dolari, în timp ce o monedă Etherum, 603 dolari. Cu mult mai puțin, însă sunt niște diferențe importante. Bitcoin este prima monedă virtuală apărută în 2008, chiar la momentul crizei financiare.

Ethereum a apărut în 2015. Datorită tehnologiei folosite, pe piață pot circula maxim 21 milioane de bitcoini. În acest moment în piată există în jur de 18 milioane de monede Bitcoin. Etherium, în schimb, are în circulație peste 100 de milioane. Nu prea mai este atât de rar. Valoarea de piață Bitcoin este acum de peste 350 de miliarde de dolari, iar pt Ethereum, puțin peste 68 de miliarde de dolari.

Moneda virtuală are la bază o tehnologie specială. Tehnologia blockchain a făcut posibil ca o monedă virtuală să se comporte ca un cash digital. Un cash care nu este urmărit de nimeni, centralizat sau reglementat. Uită-te la această schemă: blockchain, deci un lan de blocuri.

Fiecare bloc conține: informație (detalii despre tranzacție, cumpărător, vânzător și suma tranzacționată), o amprentă personală creată în urma acestei tranzacții + amprenta personală a blocului anterior. Deci, ai un lanț care nu poate fi fraudat.

Chiar dacă un hacker reușește să schimbe amprenta unui bloc, acest lucru se va vedea imediat reflectat în blocul următor. Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!