• Pandemia a schimbat și preferințele noastre în materie de gadgeturi
  • Ne interesează mai mult tehnologiile care ne ajută să păstrăm distanța
  • În viitor, ședințele ar putea să se mute din online în realitatea virtuală

Pandemia a schimbat radical modul în care trăim. Fără să ne dăm seama, a schimbat și preferințele noastre în materie de gadgeturi. Acum ne interesează mai mult tehnologiile care ne ajută să păstrăm distanța.

Dacă până să vină pandemia preferam boxe portabile, telefoane de ultimă generație și televizoare cu ecrane curbate, acum atenția ni s-a mutat pe cu totul altceva. Aplicațiile de plată, Google Pay și Apple Pay, au crescut enorm de când se recomandă să evităm plățile cu cash, tehnologia VR s-a dezvoltat enorm ca să umple golul lăsat de absența călătorilor, chiar și a celor până la magazin.

Mai mult decât atât, vom vedea foarte curând și îmbunătățiri în ceea ce privește conexiunile wireless. Anul acesta e anul apariției tehnologiei Wi-Fi 6, care va rivaliza la viteză cu internetul prin cablu. Asta pentru că muncim de acasă, sau din vacanță, dacă suntem norocoși. Vrem mobilitate, în niciun caz să fim legați de cabluri.

Încă avem un număr ridicat de români care lucrează de acasă. Prin conexiuni mai bune la internet, ședințele online vor decurge mult mai lin și fără întreruperi. Ba mai mult, cu ajutorul tehnologiei VR, ședințele ar putea să se mute din online în realitatea virtuală. De exemplu, tehnologia Microsoft numită AltspaceVR, permite clienţilor de a purta căşti ce le permite acestora să susţină meeting-uri sub formă de hologramă.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.