• FDA a aprobat în premieră prescrierea unui joc video pentru tratament.
  • Jocul se numește EndeavorRx și e disponibil deocamdată pe iPhone și iPad.
  • O treime din copiii tratați nu au mai prezentat deficit de atenție.

Am o veste bună pentru părinţii ai căror copii au ADHD. Autoritatea americană pentru siguranţa alimentelor şi medicamentelor a aprobat, în premieră, prescrierea unui joc video pentru tratamentul acestei tulburări.

Jocul se numeşte EndeavorRx şi se ”administrează” pe bază de prescripţie medicală pentru copii cu vârste cuprinse între 8-12 ani. Rezultatele sunt promiţătoare, o treime dintre copiii care l-au jucat 25 de minute zilnic, timp de o lună, nu au mai prezentat un deficit de atenţie măsurabil.

Jocul e disponibil, deocamdată, doar pe iPhone şi iPad, iar psihologul Keren Rosner îţi explică mecanismul din spatele jocului.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

„Probabil că aceste jocuri au fost special gândite, astfel încât copilul să fie foarte focusat pe ceea ce se întâmplă în joc, iar jocul să-i creeze în afară de plăcere o stare de bine. Adică din punct de vedere emoţional îl linişteşte şi îi oferă posibilitatea de a se distra. Şi această combinaţie este atât de eficientă, încât după o lună de zile se văd îmbunătăţiri în comportamentul lui general“, spune ea.