• WhatsApp dezvoltă o scurtătură pentru a bloca un anumit contact de pe platformă direct din lista de chat-uri.
  • Odată ce un contact este blocat, acesta nu va mai primi mesaje, apeluri și actualizări de stare pe WhatsApp.
  • Acțiunea de a bloca pe cineva nu șterge acel contact din listă sau din agenda telefonului mobil.

WhatsApp dezvoltă o scurtătură pentru a bloca un anumit contact de pe platformă direct din lista de chat-uri, opțiune cu ajutorul căreia utilizatorii vor putea evita să acceseze conversația utilizatorului respectiv. Odată ce un contact este blocat, acesta nu va mai primi mesaje, apeluri și actualizări de stare pe WhatsApp. Această acțiune este, de asemenea, reversibilă, astfel încât platforma de mesagerie instantanee permite utilizatorilor să deblocheze în orice moment sau să blocheze din nou de câte ori doresc.

Acțiunea de a bloca pe cineva nu șterge acel contact din listă sau din agenda telefonului mobil, după cum indică platforma pe site-ul său, unde ne amintește că pentru a șterge un număr de telefon, trebuie să se facă din agenda proprie a dispozitivului.

În prezent, există două moduri de a bloca o persoană de contact. Una dintre ele este prin intermediul meniului Setări”, unde trebuie să apăsați butonul Confidențialitate” și să alegeți Contacte blocate”. Apoi, în aplicație se deschide o fereastră în care apar aceste numere de telefon, dacă au fost blocate anterior.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Din acest ecran, puteți, de asemenea, să adăugați mai multe contacte făcând clic pe pictograma Add contact” (Adăugați un contact) din partea dreaptă sus a interfeței. Această secțiune a platformei Meta vă permite, de asemenea, să deblocați contacte. Puteți bloca pe cineva din chat-ul propriu al contactului respectiv. În cadrul conversației, trebuie să apăsați butonul cu trei puncte, să accesați secțiunea More” (Mai multe) și Block” (Blocaj).

WhatsApp dezvoltă o altă modalitate de a bloca un contact, pe care o va lansa în curând și pe care WABetaInfo a observat-o recent în noua actualizare 2.23.2.4, lansată prin intermediul programului Google Play Beta.

Acest portal a anunțat că WhatsApp va include un nou buton Block” care va accelera blocarea pe platformă. Pentru a o utiliza, va fi necesar doar să căutați contactul, să țineți degetul apăsat pe acesta și să faceți clic pe pictograma cu trei puncte, unde sunt disponibile în prezent opțiunile Create shortcut”, View Contact”, Mark as unread” și Select all”.

WABetaInfo a precizat că, deocamdată, nu se cunoaște data de implementare a acestei funcții în cadrul rețelei sociale și că nu există planuri pentru o funcție care să blocheze mai multe contacte din lista de chat în același timp.