• Printre numeroasele funcții oferite de WhatsApp, posibilitatea de a șterge mesajele înainte ca cealaltă persoană să le citească este una dintre cele mai populare în rândul utilizatorilor încă de la lansarea sa.
  • Cu toate acestea, nu multă lume știe că există anumite modalități de a recupera aceste mesaje care au fost șterse.
  • Pe Android, există posibilitatea de a recupera mesajele care au fost șterse, atât timp cât le-ați primit printr-o notificare (și nu sunteți activ în conversație).

Printre numeroasele funcții oferite de WhatsApp, posibilitatea de a șterge mesajele înainte ca cealaltă persoană să le citească este una dintre cele mai populare în rândul utilizatorilor încă de la lansarea sa. Acest lucru ne permite nu numai să corectăm acea greșeală pe care am făcut-o atunci când scriem, ci și gafe mai mari, cum ar fi atunci când greșim destinatarul și scriem într-o altă conversație sau când regretăm ceva ce am spus după o ieșire.

Cu toate acestea, nu multă lume știe că există anumite modalități de a recupera aceste mesaje care au fost șterse, fie că le-am trimis noi, fie că am primit mesajul acest mesaj a fost șters”. Totuși, înainte de a ști cum să le recuperați, trebuie să țineți cont de faptul că, dacă cealaltă persoană a decis să le șteargă, poate că nu ar trebui să le citiți pentru a evita orice neplăceri.

Copierea de rezervă

Deși este adevărat că puteți recupera unele mesaje șterse doar în anumite circumstanțe și nu întotdeauna complet, una dintre cele mai eficiente metode este cea a copiei de rezervă. Pentru a face acest lucru, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să activați copia zilnică și să procedați la dezinstalarea și reinstalarea aplicației. Apoi, aceasta ne va oferi opțiunea de a recupera mesajele din ultima copie de rezervă și toate cele trimise și primite înainte de a fi șterse vor reapărea pe ecranul nostru.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Trebuie remarcat faptul că toate mesajele trimise și primite după ultima copie de rezervă nu vor fi reflectate. În plus, conținutul multimedia al mesajelor nu va fi întotdeauna salvat și, în cele mai multe cazuri, va sfârși prin a fi pierdut, dacă nu au fost lăsate în galeria telefonului mobil. Cel mai bun lucru este că această opțiune este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iPhone.

Istoricul notificărilor

Pe Android, există posibilitatea de a recupera mesajele care au fost șterse, atât timp cât le-ați primit printr-o notificare (și nu sunteți activ în conversație). Metoda, care funcționează doar pe unele telefoane, se bazează pe un widget din aplicația Setări” pe care îl ducem în meniul de pe ecran. În acesta vom găsi o listă derulantă care oferă un nou meniu în care trebuie să alegem opțiunea Notification log și să o configurăm.

Acest widget îndeplinește sarcina unui shortcut care rămâne cu propria pictogramă pe desktop, acolo veți vedea jurnalul notificărilor primite, în acest pas apăsați pe notificarea WhatsApp pe care doriți să o citiți și vă va arăta conținutul chiar dacă a fost ștearsă. Deși veți vedea mai multe lucruri scrise, pentru a citi conținutul unei notificări va trebui să vă uitați la android.text.

WhatsApp Web

Pentru a vizualiza mesajele șterse pe WhatsApp Web, ideal este să folosiți această aplicație pe computerul dumneavoastră în mod regulat. Indiferent dacă sunteți utilizator de iPhone sau Android, va trebui să descărcați și să instalați extensia WA Web Plus pentru WhatsApp pe computerul dumneavoastră. Odată instalată, alegeți opțiunea Restore deleted messages” (Restaurare mesaje șterse) din meniul de configurare și, din acel moment, veți putea recupera mesajele care au fost șterse din chat-uri.

Aplicații terță parte

În cele din urmă, există opțiunea de a recupera mesajele șterse cu ajutorul uneia dintre aplicațiile disponibile în magazine în acest scop. WAMR – Recover deleted messages, WhatsRemoved sunt doar câteva dintre multele care există, iar procesul lor este similar. Odată instalate, trebuie să alegem aplicația din care dorim să recuperăm mesajele, să activăm permisiunile relevante și, din acel moment, aplicația va salva conversațiile. Deși, ca și în cazul istoricului de notificări, are o limitare de text de 100 de caractere pe mesaj.

Dincolo de toate aceste metode de recuperare a mesajelor șterse, putem oricând să cerem persoanei cu care vorbim să ne spună ce a șters (deși acest lucru nu este întotdeauna eficient) sau putem anula noi înșine mesajul șters, dacă noi suntem cei care l-am trimis.