• Cel mai recent test EURO NCAP a oferit Dacia Spring o singură stea
  • La același test, Renault Zoe a avut minim – 0 stele
  • Zoe rămâne a treia cea mai bine vândută mașină full-electric în Europa

Cât de sigur e noul model electric de la Dacia? – Spring. Ultimele rezultate sunt o lovitură pentru Renault. Francezii care produc și Dacia Spring și Renault Zoe au picat testul siguranței.

Cel mai recent test Euro NCAP a oferit modelului Dacia Spring o singură stea, în timp ce Renault Zoe a primit zero stele – minimul absolut – asa cum în istorie au mai primit doar două mașini. Culmea e că la primul test – din 2013 – Zoe a luat punctaj maxim – 5 stele.

Tot un Renault, Laguna, a fost primul din istorie care a primit 5 stele la testul de siguranță, în 2001. Producătorul francez se apără și spune că nu neglijează deloc standardele de siguranță, ci că testele au devenit din ce în ce mai stricte.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Zoe rămâne a treia cea mai bine vândută mașină full-electric în Europa, după Tesla Model 3 și Volswagen ID.3. Și Dacia are o explicație. Spune că Spring respectă toate normele de siguranță europene și că a luat notă mică la test doar pentru că nu are extra-opțiuni avansate, pentru care clienții lor oricum nu ar plăti.