• Datele personale ale 500 de milioane de persoane de pe platforma LinkedIn au fost scoase la vânzare pe site-ul unui hacker
  • Aceste date includ numele de utilizator, numele, adresele de email, numerele de telefon, titlurile profesionale și linkuri către celelalte conturi de social media ale persoanei respective
  • Prețul unui „pachet” de date variază între 1.000 și 10.000 de dolari

Uite încă un motiv pentru care nu trebuie să îți transpui toată viața pe rețelele de social media: datele personale ale 500 de milioane de persoane de pe platforma LinkedIn au fost scoase la vânzare pe site-ul unui hacker, conform CNN.

Aceste date includ numele de utilizator, numele, adresele de email, numerele de telefon, titlurile profesionale și linkuri către celelalte conturi de social media ale persoanei respective. Informații au fost vândute în „pachete”, sub formă de arhive, iar prețul lor variază între 1.000 și 10.000 de dolari.

„Aceasta nu este o o breșă de securitate la LinkedIn și nu au fost incluse date despre conturile private, din ceea ce am reușit să examinăm”, a declarat compania Microsoft, care deține LinkedIn.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

LinkedIn are puțin peste 675 de milioane de utilizatori, deci în jur de trei sferturi din toți utilizatorii au fost expuși, iar datele lor, pe care le-au afișat de bună voie pe profil, au ajuns în această bază de date.

Compania a declarat că are sisteme de securitate împotriva acestor abuzuri, dar acestea nu funcționează întotdeauna corespunzător. LinkedIn nu a răspuns încă la întrebarea dacă îi va atenționa pe utilizatorii care au fost expuși acestui atac.

Experții în securitate recomandă utilizarea periodică a site-ului Have I Been Pwned pentru a verifica dacă adresa personală de email a fost compromisă într-o breșă. De asemenea, acesta oferă și informații mai detaliate despre atacurile cibernetice, precum și recomandări de securitate.