• Un designer de la Hollywood, cunoscut pentru costumele din Batman vs Superman, a fost cel care și-a imaginat ținutele astronauților SpaceX.
  • Astronauții NASA, Robert Behnken și Douglas Hurley, vor zbura sâmbătă spre Stația Spațială Internațională.
  • Cei doi marchează zborul inaugural al SpaceX, în ținute demne de supereroi.

Costumele Spacex stârnesc imaginația a milioane de spectatori care vor urmari decolarea de sâmbătă. Și asta dintr-un motiv întemeiat: ținutele celor doi astronauți în alb și gri, ușor curbate, au fost imaginate de un vestit designer de costume de la Hollywood, relatează BFMTV.

Elon Musk, adesea comparat cu Tony Stark, eroul Marvel și creatorul lui Iron Man, a preferat să-l numească pe José Fernandez, designer de costume cunoscut pentru munca sa de la Batman v Superman, The Fantastic Four, Avengers sau X Men 2, mai degrabă decât un specialist în costume spațiale. Elon Musk l-a contactat în 2016 pentru a proiecta prototipuri de costume pentru astronauții SpaceX.

Sursă foto: Profimedia

Costumierul care nu a auzise niciodată de compania lui Elon Musk, a declarat la acea vreme pe site-ul Bleep că a avut doar două săptămâni să imagineze costumul.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Le-am spus că nu pot face un costum complet în două săptămâni și că pot face doar o singura cască. Au fost alte patru companii care s-au prezentat la licitație, iar în final, Musk a spus că a detestat totul, cu excepția căștii. Am lucrat cu el timp de șase luni și, în final, am creat un costum care a fost apoi in mainile inginerilor pentru a-l face funcțional. „

Potrivit lui José Fernandez, Elon Musk și-a dorit ca ținuta să arate ca un „smoking pentru spațiu”: „Oricine pare mai arătos într-un smoking, indiferent de mărimea sau forma lor”, a spus omul de afaceri, înainte de a adăuga că obiectivul său a fost ca astronauții „să arate mai frumos cu ținuta lor decât fără, asa cum se întâmplă când îmbraci un smoking”.

Astronauții SpaceX arată astfel un pic ca James Bond din spațiu, mult mai șic decât costumele spațiale tradiționale ale NASA. Primul zbor cu oameni al companiei americane SpaceX a fost amânat miercuri din cauza vremii nefavorabile. Următoarea încercare va avea loc sâmbătă, 30 mai, la 3:22 p.m.