• Virgin Galactic, compania de turism spațial fondată de Richard Branson, vrea să revoluționeze zborurile peste Ocean
  • Alături de Rolls-Royce, care a fabricat motoarele aeronavei Concorde, Virgin Galactic a prezentat un design preliminar al viitorului model de avion supersonic
  • Aeronava ar urma să transporte 19 persoane la o viteză de 3 Mach (3.675 km/h)

Virgin Galactic face progrese în ceea ce privește noile proiecte pe care le dezvoltă. După ce a prezentat o racheta SpaceShipTwo, capabilă să transporte turiști în spațiu, compania patronată de Richard Brandson vine cu o nouă idee: zboruri supersonice pentru pasageri, la aproape 17 ani distanță de la ultimul zbor Concorde.

Viitoare aeronavă, a cărui design preliminar a fost prezentat luni, poate atinge viteza de 3 Mach (3.675 km/h) și poate transporta până la 19 persoane.

Distanța de la Londra la New York ar urma să fie parcursă în doar 90 de minute. Prin comparație, un zbor Concorde (viteză 2 Mach) pe aceeași rută dura aproape 3 ore, iar în prezent, o cursă de linie parcurge distanța în peste 7 ore.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Virgin Galactic va colabora cu Rolls-Royce, companie ce a fabricat motoarele supersonice pentru Concorde.

Totodată, Richard Brandson a anunţat că a finalizat împreună cu NASA o evaluare a conceptului său de misiune pentru un model de vehicul supersonic, urmând să colaboreze cu Administraţia Federală pentru Aviaţie în vederea creării unui cadru de certificare a avionului pentru zbor.

”Până acum am făcut progrese extraordinare şi suntem nerăbdători să deschidem o nouă frontieră în călătoriile de mare viteză”, a afirmat directorul pentru spaţiu al Virgin Galactic, George Whitesides.