• Cornel Amariei, un tânăr de 26 de ani, a vrut să le facă viața mai ușoară nevăzătorilor
  • Cornel a creat ochelarii Lumen au fost gândiţi să înlocuiască bastonul sau câinele ghid
  • Cu ajutorul lor, nevăzătorii vor putea să înţeleagă contextual lumea

Oamenii au cinci simțuri și dacă unul din ele nu funcționează așa cum trebuie, viața este dată peste cap. De la ideea asta a pornit Cornel Amariei, un tânăr de 26 de ani, care a vrut să le facă viața mai ușoară nevăzătorilor.

Inițial, Cornel a părăsit România pentru Germania. Dar acum s-a întors în țară. A creat un device care îi poate ajuta pe cei 40 de milioane de nevăzători din întreaga lume.

Ochelarii Lumen au fost gândiţi să înlocuiască bastonul sau câinele ghid. Cu ajutorul lor, nevăzătorii vor putea să înţeleagă contextual lumea: cum arată, ce reprezintă fiecare obiect şi cum se mişcă.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Cornel Amariei, CEO Lumen: „Eu m-am născut într-o familie în care ambii mei părinţi sunt persoane cu dizabilităţi locomotorii. Crescând într-un astfel de mediu lucrurile au fost foarte diferite pentru mine. Acum că tehnologia a prins din urmă, putem în final să construim acest lucru şi am început să ne concentrăm 100% pe lumen la începutul acestui an, în ultimele lumi am triplat echipa, suntem 30 de oameni în acest moment.”

„Suntem bucuroşi să colaborăm deja cu peste 200 de nevăzători în diferite etape de testare şi dezvoltare ale produsului şi către a doua jumătate a anului viitor o să putem să avem impactul pe care ni-l dorim, să ieşim cu primele modele pe piaţă.”

Silviu are 26 de ani şi este profesor de limba română. Spune că, datorită acestor ochelari, viaţa lui poate fi aproape normală.

Silviu Roșu, nevăzător: „Apreciez foarte mult iniţiativa pe care o au. Este nevoie de orice device care poate ajuta un nevăzător să devină mai independent.”