• Zborul Virgin Galactic l-a dus pe Richard Branson în Spațiu.
  • Miliardarul a stat în imponderabilitate câteva minute.
  • Altitudinea maximă a zborului este de circa 100 kilometri.
  • Viteza maximă a zborului către Spațiu: 4.000 km/h.
  • Avionul lui Branson a decolat de pe o altă aeronavă.
  • Este primul zbor „comercial” către spațiul cosmic.

Un pas mic pentru omul Richard Branson, unul uriaș pentru afaceristul Richard Branson. Duminică, lumea a asistat la turismul viitorului – zborul comercial în Spațiu.

Miliardarul Richard Branson a plecat la 70 de ani către Spațiu. Misiunea Virgin Galactic, în care a investit 17 ani din viață și peste un miliard de dolari, a fost un succes. Unity a zburat la aproximativ 100 de kilometri deasupra Pământului cu o viteză de circa 4.000 de kilometri pe oră.

Pentru câteva minute, pasagerii au fost în imponderabilitate. A fost demonstrația pe propria piele a lui Branson că proiectul său este un succes. Vrea ca în câțiva ani zborurile sub-orbitale în scop turistic să fie la ordinea zilei. 250.000 de dolari biletul e prețul la care spune că vrea să ajungă. Branson a primit înaintea plecării vizita rivalului cu ambiții spațiale Elon Musk. A transmis apoi un mesaj de deasupra Pământului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Am făcut câteva lucruri nebunești în viața mea (inaudibil) E cu adevărat incredibil. Abia aștept să (inaudibil) într-o zi să fie capabili să experimenteze asta. Este o experiență completă, unică în viață. Dar acum mă uit în jos, către frumosul spaceport (inaudibil). Felicitări tuturor celor care au contribuit. Felicitări frumoasei echipe Virgin Galactic pentru 17 ani de muncă; o muncă dificilă care ne-a adus până aici”, a spus Richard Branson.

„Sincer să fiu, uitându-mă la zborul realizat de Sir Richard Branson, nu prea văd partea istorică. Pentru că el a plecat spre Cosmos cu un avion, zborul ar fi trebuit să dureze cam două ore și jumătate, iar după o oră și 40 era întors pe Pământ. Nu știu ce altitudine a atins, se tot vorbește despre 89 de kilometri, dar din imaginile transmise de la bord nu am văzut Cosmosul negru, așa cum se vede el. Dar probabil că a fost un zbor executat cu foarte multă precauție, la bordul acestui vehicul aflându-se chiar patronul companiei. În orice caz, faptul vă Virgin Galactic a realizat un zbor cu pasageri la bord, chiar dacă pasagerii sunt angajații companiei, este o realizare pentru turismul privat. (…) Este o realizare și așteptăm de acum o dezvoltare comercială. Să nu uitam că Bezos și Musk vor zbura cu rachete”, aspus fostul cosmonaut Dumitru Prunariu.

„Este inceputul unei campanii pentru dezvoltarea unei viitoare industrii, parte a unei economii importante din viitor. El a reușit cu bine. Vreau să vă atrag atenția că civilizația umană a trimis în ultimele luni trei nave către planeta Marte. Este începutul democratizării ieșitului în spațiul cosmic. Va urma Jeff Bezos, care va avea la fel de mult succes. Suntem o specie condamnată la eternitate și la împrăștierea în întregul sistem solar”, a spus Alexandru Mironov, sciitor Sci-Fi.