• Ecranele de bord ale mașinilor ar putea deveni de domeniul trecutului
  • Sistemul Envisics va proiecta holografic, pe parbriz, toate informațiile
  • Tehnologia va ajuta la reducerea numărului de accidente

Ai văzut ecranele mari de pe bordul Tesla, Lucid, BMW, Jaguar sau Volvo? În curând s-ar putea să devină demodate.

Britanicii de la Envisics au dezvoltat un sistem holografic care va schimba modul cum vezi strada din mașină. Un serios upgrade de realitate augmentată, demn de avioane de milioane de dolari.

Sistemul va proiecta, tridimensional, pe parbrizul mașinii, nu numai informații despre starea automobilului, dar va putea fi folosit și pentru navigație sau semnalizarea unor probleme din trafic.

Jamieson Christmas, CEO Envisic: „Începem prin a muta toată tehnologia de afișare disponibilă astăzi într-o formă virtuală, care va fi nu în interior, ci în exteriorul mașinii.“

Rezoluția imaginilor proiectate va fi atât de mare, încât vei avea impresia că ele există fizic undeva, în fața mașinii. Vei putea să le vezi în cele mai variate condiții de vreme, ceea ce va duce la creșterea siguranței.

Jamieson Christmas, CEO Envisic: „Ideea este să maximizăm timpul petrecut de șoferi cu ochii la drum și atunci numărul accidentelor se va reduce substanțial.“

O primă generație a sistemului a fost testată pe Land Rover, dar următoarea generație, mult mai complexă, va fi instalată pe Cadillac Lyriq, care va fi lansat în 2023.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL