Elon Musk a anunţat lansarea S Plaid, cea mai rapidă maşină Tesla: atinge 100 km/h în mai puţin de 2 secunde. Cât costă

Tesla Foto: Profimedia
  • Tesla a anunţat joi că a început livrările modelului S Plaid
  • Maşina ajunge la viteza de 100 de kilometri/oră în 1,99 secunde
  • Noul model are un preţ de pornire de 130.000 de dolari

Tesla a anunţat joi că a început livrările modelului S Plaid, cea mai rapidă maşină Tesla, relatează Reuters. Noul model al sedanului se vrea a fi şi un răspuns pentru rivalii de pe piaţa maşinilor electrice de lux, precum Porsche, Mercedes-Benz şi Lucid Motors.

Tesla a redefinit conceptul de maşini electrice în 2012, când a lansat Model S, care avea un design elegant şi autonomie mare. Noul model are un preţ de pornire de 130.000 de dolari, faţă de 80.000 cât costă Model S.

Preţul pentru S Plaid este cu 10.000 de dolari mai mare faţă de cel afişat în urmă cu câteva zile pe site-ul Tesla.

Lansarea modelului S Plaid s-a confruntat cu întârzieri şi controverse, în special cu privire la volanul maşinii. Recent, Musk a anulat o altă variantă, Model S Plaid +, care ar fi o autonomie cu 33% mai mare decât Model S Plaid şi ar fi folosit o tehnologie avansată a bateriei. Într-o postare pe Twitter, legată de anularea Plaid plus, Elon Musk a spus că „nu este nevoie, Plaid este foarte bun”.

Cel mai puternic sedan sport ajunge la viteza de 100 de kilometri/oră în 1,99 secunde şi are o autonomie estimată de 627 de kilometri.