Elon Musk a promis un premiu de 100 de milioane de dolari pe Twitter

Elon Musk a promis pe Twitter un premiu de 100 de milioane de dolari pentru dezvoltarea „celei mai bune” tehnologii de captare a emisiilor de dioxid de carbon, relatează Reuters.

Captarea emisiilor de încălzire a planetei devine o parte importantă a planurilor de a ține sub control schimbările climatice, dar până în prezent s-au făcut foarte puține progrese în ceea ce privește tehnologia, cu eforturi axate pe reducerea emisiilor, mai degrabă decât pe eliminarea carbonului din aer.

Agenția Internațională pentru Energie a declarat la sfârșitul anului trecut că este necesară o creștere bruscă a implementării tehnologiei de captare a carbonului pentru ca țările să îndeplinească obiectivele de emisii nete zero.

„Donez 100 de milioane de dolari ca premiu pentru cea mai bună tehnologie de captare a carbonului”, a scris Musk într-un tweet, urmat de un al doilea tweet care promitea „Detalii săptămâna viitoare”.

Cel mai amuzant comentariu la postarea lui Musk vine cu o propunere „de modă veche”, dar care ar putea da rezultate mult mai bune în viitorul apropiat.

„Deci… ascultați-mă.”, a scris un utilizator care i-a propus lui Elon Musk să nu uite și de metoda tradițională pentru captarea emisiilor de carbon. Și nu a fost singurul cu aceeași părere.

Oficialii Tesla nu au răspuns imediat la o cerere de informații suplimentare. Joe Biden s-a angajat și el să accelereze dezvoltarea tehnologiei de captare a carbonului ca parte a planului său general de combatere a schimbărilor climatice. Joi, el a numit-o pe Jennifer Wilcox, expertă în tehnologii de îndepărtare a carbonului, în funcția de secretar adjunct pentru energie fosilă la Departamentul de Energie al SUA.

Exit mobile version