• Acțiunile Twitter au urcat luni dimineață la bursă, după ce documentele au dezvăluit că directorul general al Tesla, Elon Musk, a cumpărat o participație de 9,2% din rețeaua de socializare.
  • Musk este de ani de zile unul dintre cei mai faimoși utilizatori ai Twitter, cu un număr de urmăritori care depășește acum 80 de milioane.
  • În cel mai recent tweet al său, Musk i-a întrebat pe utilizatori dacă vor un buton de editare.

CEO-ul SpaceX a achiziționat o participație de 9,2% din Twitter în urmă cu doar câteva zile. Elon Musk a lansat ideea unui buton de editare pe Twitter la doar câteva zile după ce a cumpărat acțiuni în valoare de aproape trei miliarde de dolari la platforma de microblogging.

Abia după ce a achiziționat o participație de 9,2% din Twitter, devenind astfel cel mai mare acționar al companiei, CEO-ul Tesla și SpaceX a intrat pe contul său pentru a-și întreba cei 80,3 milioane de urmăritori: „Vreți un buton de editare?”.

În momentul redactării acestui articol, sondajul lui Elon Musk pe Twitter a primit 2,061,380 de răspunsuri, iar peste 76% dintre acestea au fost un da răsunător. Sau, mai degrabă, „da”, deoarece Elon Musk pare să fi scris greșit în mod deliberat opțiunile sondajului pentru a-și exprima punctul de vedere.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

În ciuda achiziției sale recente, este puțin probabil ca Elon Musk să aibă de fapt puterea de a adăuga noi funcții la Twitter, cu atât mai puțin un buton de editare. Cu toate acestea, fără îndoială că îi oferă mai multă influență în ceea ce privește direcția companiei decât alți utilizatori.

Cu doar câteva zile în urmă, Twitter însuși a sugerat posibilitatea ca în curând să adauge o funcție de editare, contul său oficial postând pe Twitter că „lucrează la un buton de editare”. Cu toate acestea, utilizatorii isteți au observat că declarația Twitter a fost postată la o dată nepotrivită: 1 aprilie sau Ziua Păcălelilor din aprilie.

Întrebat de Reuters dacă este vorba de un fals sau de un adevăr, Twitter a emis o declarație în care a spus: „Nu putem confirma sau infirma, dar este posibil să ne modificăm declarația mai târziu”.